The Council
Věková dostupnost

The Council

Články

Příběh adventury The Council se završí z kraje prosince poslední epizodou

Na časové ose o deseti měsících jste se postupně dočkali všech pěti epizod adventurní série The Council. Ta poslední je – pravda – v budoucnosti, ale méně vzdálené než například Vánoce. Pokud netrpělivě očekáváte, jak se všechna vaše rozhodnutí z předchozích epizod projeví, vydržte ještě týden a kousek. A pokud jste s koupí čekali do doby, kdy bude hra kompletní, protože byste stejně jako já nevydrželi čekat na další epizody, moc neváhejte kvůli pěkné slevě.

Příští týden se vrátíte do povedeného světa The Council

Adventurní série The Council se vydáním třetího dílu přehoupla za svou polovinu, takže by většinu příběhových linií měla konečně začít svádět k nějakým konkrétním závěrům. Čtvrtý díl z plánovaných pěti dorazí na herní zařízení už příští týden a stále se zdá, že právě od vývojářů z Big Bad Wolf by si takové Telltale Games měly brát příklad.

Třetí epizoda adventury The Council vyjde už za dva týdny

Adventurní série The Council neustává, a i když nenásleduje pravidelné měsíční intervaly vydávání nových epizod, je už skoro za polovinou. Třetí epizoda s názvem Ripples vyjde 24. července a nabídne další velký posun příběhu hlavního hrdiny Louise de Richeta.

Naváže druhá epizoda The Council na nadějný začátek? Uvidíme za týden

První epizoda příběhové adventury The Council se dle Šárčiných dojmů z hraní dost povedla. Výlet do 18. století, při němž se potkáte třeba s Napoleonem nebo Georgem Washingtonem, vám dá možnost skutečně ovlivnit dění na obrazovce a udělat z Louise de Richeta hlavního hrdinu dle vašeho gusta, ať už ono gusto směřuje spíš k politice, detektivní práci nebo okultismu. A než uplyne týden, objeví se na počítačích i konzolích druhá epizoda.

The Council – dojmy z první epizody RPG adventury

„George Washington si to bude pamatovat.“ Přesně takhle by vypadal „následek" jednoho z vašich rozhodnutí, kdyby na The Council pracovali Telltale Games. Naštěstí, tohle není ten případ, a díky tomu máte pocit, že vaše rozhodnutí mají větší váhu a dopad na svět okolo. Tedy, alespoň prozatím. První epizoda nastavuje laťku poměrně vysoko mezi adventurní smetánku, ale slibný začátek může naznačovat o to strmější kvalitativní sešup mezi spodinu.

GamesPlay – hrajeme detektivní adventuru The Council

Ambiciózní projekt francouzského studia Big Bad Wolf se vydává do míst, kde veteráni žánru adventur s dalekosáhlými následky vašich rozhodnutí Telltale Games už mnohokrát selhali. A minimálně prozatím to vypadá, že v nich docela uspěl. První epizodu detektivky v tajné buržoazní společnosti The Council si dnes předvedeme se Šárkou a Alešem.

Bleskovky

  • 14. 7. 2020 - GOG poslal do akce francouzské hry. Od Dishonored přes Vampyr po A Plague Tale

  • 26. 3. 2020 - Narativní adventura The Council nabízí první epizodu k vyzkoušení zdarma, zbylé čtyři jsou na Steamu v 70% slevě.

  • 18. 2. 2018 - První epizoda adventury The Council vyjde až v březnu.

Hodnocení
GAMES.cz
5/10
Datum recenze:
8. ledna 2019
Recenze