The Unfinished Swan

The Unfinished Swan

Články

Best of 2017: nejlepší adventura / logická hra

Myšlení provokující námět, skvěle napsané dialogy, výrazné postavy, zajímavá estetika, zábavné hádanky, neočekávané využití herních mechanismů. Aspektů, které jsou pro adventury a logické hry podstatné, je samozřejmě mnohem více, ale výše uvedené stojí pro nás na prvních místech. A právě na jejich základě jsme vybírali nejlepší hry v této kategorii, které vyšly v roce 2017. Nepřekvapivě bylo na výběr z obrovského množství titulů. Nakonec jsme skončili s touto pěticí parádních her, které nám zůstanou v paměti a na discích či mobilních telefonech pěkně dlouho.

V příběhové adventuře What Remains of Edith Finch si zahrajete za spoustu mrtvých lidí

Není to horor! Od oznámení What Remains of Edith Finch dumám nad tím, do jakého žánru vývojáři ze studia Giant Sparrow hru napasovali. Vzhledem k tématu a pohledu z vlastních očí by se nabízel horor, ale podle traileru, který i oznamuje dnešní vydání hry, tohle bude mnohem barvitější, komplexnější příběh. Jen jedno je jisté, budete v něm umírat. Často.

Best of 2012: Nejlepší logická hra

„Logika tě dostane z bodu A do bodu B,“ řekl Albert Einstein. Naštěstí dodal: „Představivost tě dostane všude.“ Albert hry nehrál, protože zemřel roku 1955. Kdyby ale měl stroj času a podíval se do roku 2012, srdce by mu zaplesalo nad tím, jak se přesun z bodu A do bodu B propojil s představivostí. Za bonusový by mohl považovat, že v logických hrách často figuruje geniální vědec (společensky korektní označení pro šíleného magora ze sklepení matfyzu.)

PlayStation 3 dorovnal počet Xboxů 360 na trhu

PlayStation 3 startoval o rok později, za vyšší cenu a ze začátku se mu moc nedařilo. Měl problémy s výrobou, dostupností a chyběly i parádní exkluzivní hry, stejně jako nějaká povedená odpověď na Xbox Live. Sony ale většinu toho postupně dohnala a je jen krůček od toho, aby Xbox 360 předehnala. Alespoň co se týče prodaných kusů. Sony totiž oznámila, že celosvětový kumulativní prodej PlayStation 3 překročil 4. listopadu 2012 hranici 70 milionů kusů.

Trailer na Unfinished Swan připomíná vydání hry

Konečně jsme se dočkali a nezávislá artovka Unfinished Swan od Giant Sparrow vyšla na PSN....

Nezávislý rozcestník: prase od cactuse

Dnešní rozcestník vás snad (ne)přiměje navléct si prasečí masku a jít vraždit! Měl by však ve vás vyvolat nadšení z hardcore old school RPG, ke kterým Jeff Vogel, na rozdíl od Brendy Brathwaite a Toma Halla, Kickstarter nepotřeboval. Počtete si, jak zní jedna neobarvená labuť – což je dada jako Dáda, abyste se následně pustili do neprobádaných koutů duší umělcových. Napřed však, podle mě, jeden z nejstylovějších poutáků našeho portálu:

Bleskovky

  • 11. 9. 2020 - Provokativní PS3 exkluzivita The Unfinished Swan vyšla na PC a iOS

  • 29. 4. 2015 - Členové PS Plus programu obdrží 6. května zdarma hry Ether One (PS4), Guacamelee! Super Turbo Championship Edition, The Unfinished Swan (PS4, PS3, PSV), Race the Sun (PS4, PS3, PSV), Murasaki Baby (PSV) a Hohokum (PS4, PS3, PSV).

  • 22. 4. 2014 - Nepotvrzeno: Naughty Dog (The Last of Us) opustil umělecký ředitel Nate Wells. Jeho kroky vedou do Giant Sparrow (The Unfinished Swan).

Hodnocení
GAMES.cz
7/10
Datum recenze:
6. prosince 2012
Recenze