The Wonderful 101
Věková dostupnost

The Wonderful 101

Články

Jaké hry vyjdou v květnu? Těšte se na moravský horor i nový Minecraft

S pandemií koronaviru zůstala většina z nás uvězněná ve svých domovech, kde jsme měli čas dohnat to, co jsme v hráčských životech zameškali. Ani s rozvolňováním opatření a příchodem jara ale nepřijdete o porci svěžích novinek. Na květen se z dubna posunulo vydání jedné sympatické české hry, kromě toho se dočkáme také zajímavých remasterů nebo simulátoru žraloka. A nebude chybět ani příliv starších titulů na Switch.

Chystané remaky a remastery: Seznam her, které čeká omlazení

Pomalu se dostáváme do bodu, kdy se častěji dozvídáme o technické předělávce starší hry než o zbrusu novém zážitku. Dobře, to možná trochu přeháním, ale remastery a remaky jsou dnes na denním pořádku. Pojďme si proto připomenout ty nejzajímavější z nich, které se v nejbližších měsících a letech chystají sahat na zlatý fond herní historie i na jeho méně proslulé kapitoly.

Tvůrci Bayonetty a Astral Chainu odhalili superhrdinský Project G.G., ve kterém bojujete s kaiju

V Platinum Games nám slibovali odhalení spousty novinek během letošního roku. Dokonce svá oznámení souhrnně označili jako Platinum4 a naznačili tak celkem čtyři zásadní novinky. Od začátku roku jsme dostali už tři, přičemž dvě z nich zazněly z noci na dnešek – nová hra a nové typy her.

PlatinumGames už nepotřebují vydavatele, remaster The Wonderful 101 zafinancovali fanoušci

Studio PlatinumGames z kraje letošního roku přišlo se zprávou, že si konečně pokusí splnit jeden ze svých snů – stát se vydavatelem vlastních titulů, tedy osamostatnit se. S tímto krokem z části vypomohla finanční injekce od Tencentu a nyní i financování velkým davem fanoušků, díky kterým brzy vyjde remaster The Wonderful 101 na mnoha platformách.

Best of 2013: Nejlepší hra, kterou nikdo nehrál

Úspěch je krásná věc a měli bychom jej přát každému, kdo mu jde naproti. Nikdo vám ale úspěch nezaručí a v obrovské konkurenci herního světa to platí dvojnásob. I proto vyhlašujeme tuto kategorii. Nejde v ní ani tak o vítěze a poražené (protože svým způsobem jsou zde bohužel poražení všichni), ale hlavně o to, abychom upozornili na zajímavé tituly, které mohly v loňském roce uniknout vaší pozornosti.

Best of 2013: Nejlepší soundtrack

Čím pestřejší dokážou hry být, tím pestřejší je i muzika, která doprovází hráčovo snažení, putování, dumání nad problémy nebo prostě jen zírání do hlavního menu. Ostatně, kolikrát náladu hry definují její úvodní tóny? Podcenit přiléhavý soundtrack je chyba, které se nominované tituly obloukem vyhnuly. A potěšující je, že až na úvodní výjimku jde o nahrávky, které člověk nemusí nějak pokoutně lovit v zapadlých adresářích nebo ripovat ze samotné hry, ale prostě si je, ideálně rovnou od tvůrců, koupí. Máte naše slovo, že investicí do následujících kousků získáte prvotřídní muziku.

Bleskovky

  • 23. 4. 2018 - Platinum Games se snaží s Nintendem vyjednat Switch verzi hry The Wonderful 101.

REMAKE

The Wonderful 101: Remastered
The Wonderful 101: Remastered
Akční
PlayStation 4, PC, PS4 Pro, Switch
22. květen 2020
Hodnocení
GAMES.cz
8/10
Datum recenze:
3. září 2013
Recenze