This Is the Police

This Is the Police

Články

Příběhové větvení singleplayeru může spasit real-time strategie

Pohled na seznam vydaných real-time strategií by pamětníkovi žánru mohl vehnat slzy do očí. Když pomineme Sudden Strike 4 (který drží nad vodou Němci) a StarCraft (který drží nad vodou Korejci), stojí z loňského roku za zmínku jen dvě nové hry: Tooth and Tail a Halo Wars 2. Na žánr, který platil 20 let nazpět za hlavního tahouna AAA her, je to poměrně tristní výsledek. Hrstka novinek z posledních let však přesto přináší opakující se nápad, který by strategie mohl spasit.

Pokračování adventurní strategie This Is the Police vás postaví do role policistky

První This Is the Police jsem si vážně užil. Bavil mě projev cynického náčelníka policie Jacka Boyda, který těžce nesl fakt, že ho jeho nadřízení posílají do důchodu. Bavilo mě starat se o svůj tým strážníků, sledovat jejich postup kariérním žebříčkem a bát se o jejich životy, když se řítili do nebezpečné situace. Rovněž mě bavilo hrát na obě strany – znít jako poctivý chlap při veřejném projevu a přitom koketovat s mafií, abych si vydělal půl míče pro bezstarostný život zahořklého dědka. A letos to mě i vás čeká znovu v pokračování This Is the Police 2.

Best of 2016: Nejlepší adventura & logická hra

Hry, u kterých musíte v rámci dalšího postupu zapojit mozek, mohou mít zcela odlišné podoby. Ať už si ale ten mozek lámete na spletitých zápletkách nějaké tradiční adventury, nebo vás trápí abstraktní rébusy, odměnou je nejenom radost z chytrosti vlastní, ale i z chytrosti tvůrců. Letos nominované hry právě tohle umí na výbornou a navrch ještě zvládají být silnými emocionálními zážitky nebo třeba mnohovrstevnatým podobenstvím.

Koncem měsíce se můžete stát zkorumpovaným policejním šéfem v This Is the Police

Jak Boyd možná byl dobrým policejním šéfem, možná ne, ale jisté je to, že korupce na městě zařídila, že jde do důchodu. K šedesátinám dostal oznámení, že za půl roku je konec jeho kariéry. Což znamená, že má teď onen půlrok na to, aby vydělal půl milionu dolarů a to jakýmkoliv možným způsobem, od zpronevěry, přes vydírání až po prosté loupení. This Is the Police je simulací Boyda, policisty, který může být zkorumpovaný, ale nemusí. Jenže pak asi nevydělá oněch cílových 500 tisíc dolarů.

This is Police je příběh policejního šéfa na cestě do korupčního pekla

Je to víc než rok, co jsme vás informovali o kickstarterovém projektu adventury se strategickými prvky jménem This is Police. Kampaň se zaplatila a příběh policejního náčelníka Jacka Boyda míří k vydání letos v létě. Připomíná se i novým trailerem, v němž Jack filosofuje nad tím, proč je striptýzový klub symbolem starých, umírajících časů. Čímž zároveň jasně stanovuje tón hry, která nebude nějakým veselým povídáním o policejním šéfovi, který krade kde může, ale temným, až noirovým příběhem o finanční i morální korupci.

This Is Police vás postaví do role zkorumpovaného šéfa policejního sboru s hlasem Duke Nukema

Jack Boyd šéfuje policejnímu sboru ve Freeburgu. Při nahánění vraha si před lety něco udělal se zády, ale místo důchodu dostal teplé místečko v kanceláři, odkud dělal dobře svojí práci. Dělal jí dobře a svědomitě i přesto, že všichni kolem něj kasírovali ze zdrojů, odkud by poctivý policajt brát neměl. Odměnou za to mu byl mizerný plat a k čerstvým šedesátinám i oznámení o odchodu do penze. Což Jackovi hnulo žlučí. Teď má 180 dní na to, aby šel stejnou cestou jako ostatní a nahrabal si půl milionu dolarů, které slíbil své ženě jako dárek na rozloučenou od města Freeburg. Nu a vy jej v This Is Police, mixu adventury, strategie a interaktivního románu povedete až do osudné penze.
Hodnocení
GAMES.cz
8/10
Hodnocení čtenářů:
80/100
Datum recenze:
29. července 2016
Recenze