Titan (pracovní název)

Titan (pracovní název)

Články

15 očekávaných her, které si nikdy nezahrajeme

Na každou vydanou hru připadá hned několik zrušených a ani o nich nevíme. V útrobách velkých studií se do fáze prototypu dostane dlouhá řada titulů, jen aby se ukázalo, že nefungují a vývojáři se můžou začít soustředit na jiný pokus. Už méně často se stává, že dojde k veřejnému oznámení takového prototypu, na který se začneme těšit, aby pak přišla rána shůry a nám zůstaly jen oči pro pláč. Zavzpomínejme společně na několik takových velmi očekávaných her, kterých se (s největší pravděpodobností) nikdy nedočkáme.

Fight Club #197 HD: Shodan z Googlu

Zprávou o zrušení MMO projektu Titan nám Blizzard vyrazil dech a je tedy jasné, že jedním z témat 197. Fight Clubu je právě tato zpráva. Klasická sestava našeho podcastu, v níž nemohou chybět Pavel, Martin, Lukáš a Petr, se ale podívala na zoubek i úspěchům a neúspěchům dvou známých vývojářů, Briana Farga a Tima Schafera. Oba se před lety výrazně prosadili na Kickstarteru, jejich současné aktivity ale míří, mírně řečeno, odlišnými směry.

Onlinovka Titan od Blizzardu měla být sci-fi mixem The Sims, Secret World a Destiny

Ačkoliv oficiálně vůbec nevíme o co mělo ve zrušeném MMO Titan od Blizzardu jít, neoficiálně je k dispozici řada zkazek, které sesbíral server Kotaku, a vytvořil z nich rámcový obrázek herní náplně. Nepřekvapivě šlo žánrově o sci-fi, ovšem z blízké budoucnosti, kdy lidstvo odrazí útok mimozemšťanů a světové mocnosti se pustí do boje o planetu. Ne ovšem v rámci Třetí světové války, ale spíše Druhé studené války.

Blizzard ruší vývoj onlineovky Titan - nechce být studiem, co dělá jen velké MMO projekty

Taková škoda. Stačilo informaci podržet pod pokličkou o necelý týden déle a mezi oznámením restartu vývoje onlineovky Titan a úplným zrušením projektu mohl uplynout přesně jeden rok. Výročí tedy nebude a Titan také ne, jak Mike Morhaime a Chris Metzen z Blizzardu potvrdili v rozhovoru s kolegy z Polygonu. Zastavení projektu, na kterém Blizzard více či méně pracoval sedm let a nikdy ho oficiálně nepředstavil má navíc další, dá se říci skrytý, podtext. Jen proto, že World of Warcraft byl obrovský úspěch, Blizzard není a nechce být už navždy jen továrnou na onlineovky nebo obecně velké a nákladné projekty

Vývoj Titanu je zpátky na začátku, Blizzard spustí onlineovku nejdříve v 2016

Počet hráčů World of Warcraft je pořád úctyhodný. Přes osm milionů platících uživatelů je dost na to, aby to plnilo kasičku Activision-Blizzard každé čtvrtletí až po víko. Určitě jste si ale všimli, že čím dál častěji a více hráči WoWka fluktuují k jiným hrám, a ne všichni se pak vrací. Nástup free to play her udělal své a co si budeme povídat, WoWko už také běží dost dlouho na to, aby hráče unavilo. Od toho tu je (má být; měl být) ovšem Titan, doposud neoznámený MMO projekt Blizzardu, o němž první oficiální zmínka zazněla v roce 2011, a dle posledních informací mělo ke spuštění dojít někdy na konci příštího roku. Leč nestane se tak, zřejmě.

Takto by mohl vypadat Titan od Blizzardu

To, že tajnůstkářský Blizzard pracuje na novém MMO s kódovým označením “Titan” se už nějakou dobu ví. Kromě toho se ví ale velmi málo (chystáme pro vás tučný článek plný nových informací) a už vůbec z Titana nikdo nic neviděl a asi ještě nějakou dobu neuvidí. Nic nám ale nebránilo v tom, abychom nalezli několik umělců, kteří byli díky svým portfoliům do Blizzardu přijati a nyní pracují právě na Titanovi.