Valkyria Chronicles 4

Valkyria Chronicles 4

Články

Best of 2018: Hra roku

Naše série Best of článků dospěla ke svému konci. V článku níže si můžete přečíst seznam desítky her, které považujeme za nejlepší z roku 2018. Seznam vzniknul na základě hlasování a následné, velmi důsledné, diskuze a reprezentuje pohled redakce Games.cz (Aleš, Adam, Vašek, Jirka, Patrik, Šárka). Zbývá jen spustit čtenářské hlasování, v němž necháme zaznít hlas lidu. K tomu dojde v nejbližších dnech. Ale teď už desítka vítězů.

Best of 2018: Nejlepší strategie

Klasické realtime strategie se asi jen tak nevrátí, ale každý jejich fanoušek musí být spokojený s tím, jak se život probudil v žánru, který kdysi také zoufale skomíral, a to v tahovkách. Návrat políček všeho druhu, pečlivého rozvrhování každého tahu a nadávání stylu „Jak se můžeš netrefit s 90 procenty?!“ už vidíme pár let a loňský rok to ještě podtrhnul. Nejen tahovkami ale strategický žánr v roce 2018 žil a našla se spousta experimentů i klasičtějších pokusů o budovatelské, survival či grand strategie. Vybrat nejlepší tři bylo pořádně těžké.

Nasedněte do tanku, Valkyria Chronicles 4 je tu

V zákulisí se už kutí recenze na Valkyria Chronicles 4, nejnovější díl fascinující ságy o alternativní druhé světové válce plné pušek, granátů, tanků, ale taky kouzelných předmětů a nadpřirozených bytostí. Navíc se hraje jako zvláštní hybrid mezi akční střílečkou a tahovou strategií. Těžko si to představíte bez toho, abyste si hru sami vyzkoušeli, a naštěstí k tomu teď máte příležitost.

Zmrzlá bojiště Valkyria Chronicles 4 jsou plná granátů a umírajících vojáků

Co je nového ve Valkyria Chronicles 4? Na tuhle otázku velmi pěkně odpovídá další trailer, který vám ukáže všechno: nová rozličná prostředí, granáty, před jejichž výbuchy utíkáte jako vojáci v Bratrstvu neohrožených, obří lodní kanóny, co vám v zoufalé situaci vyčistí cestu, a když se všechno pokazí, tak taky nové možnosti, co dělat těsně před smrtí.

Nové video z Valkyria Chronicles 4 vás vtáhne do alternativní druhé světové války

Válka se kvapem blíží. Poslední ofenziva Atlantické federace proti diktátorskému Východnímu císařství začne 25. září, a tak je nejvyšší čas naladit se na mrazivou notu pěchotního a tankového boje. Akčně taktické RPG Valkyria Chronicles 4 se prezentuje úvodním filmečkem, který, ač němý, vás krásně seznámí s hlavními postavami a nastolí napínavou atmosféru.

Bleskovky

  • 12. 6. 2018 - SEGA připravuje PC verzi hry Valkyria Chronicles 4.

  • 7. 6. 2018 - Atlus a SEGA s sebou na E3 2018 přivezou Valkyria Chronicles 4, Yakuza Kiwami 2, Shining Resonance Refrain, Team Sonic Racing, Total War: Three Kingdoms a Catherine: Full Body.

  • 16. 4. 2018 - Video: První gameplay záběry ze Switch verze hry Valkyria Chronicles 4.

  • 28. 12. 2017 - Video: První gameplay záběry z Valkyria Chronicles 4.

Hodnocení
GAMES.cz
9/10
Datum recenze:
26. září 2018
Recenze