Ve stínu havrana

Ve stínu havrana

Články

Láskyplný dopis starým českým adventurám

Probouzí v nás Polda 7 nostalgii?

Čtenářské recenze: Immortal Planet, Zaklínač, Ve stínu havrana a další

Čtenářské recenze se na Games.cz těší vašemu velkému zájmu, přestože vycházejí tak trochu na pozadí klasických redakčních textů. Proto jsme se rozhodli dopřát vašim výtvorům více místa "na Slunci" a jednou za čas vám přineseme výběr těch nejzajímavějších čtenářských recenzí, které se vyrojily v uplynulém období. Tentokrát se můžete začíst do verdiktů nad českou retro adventurou Ve stínu havrana od Myitha a akčním RPG Immortal Planet od MickeyMutanta, do retrospektivy prvního Zaklínače od Petufa nebo do fallangovy recenze na Bastion. 

Vývojářský GamesPlay – Ve stínu havrana s Lukášem Macurou

Doba přeje návratům starých a starších her, ať už v podobě oprášených remasterů, kompletních remaků, nebo technických updatů, aby daný titul fungoval na moderních strojích a operačních systémech. Do posledně zmíněné kategorie patří i nové vydání adventury Ve stínu havrana od studia Cinemax, které je k mání na Steamu doslova za pár šupů. Nejde sice o nejslavnější českou hru, ani adventuru, ale z pozitivního ohlasu na vydání nové verze je zřejmé, že existuje spousta zájemců, kteří si "havrana" rádi po letech zahrají. Třeba kvůli dabingu Jiřího Lábuse. Co vedlo studio ke znovu vydání hry, a jak vlastně současná verze vypadá, vám předvede ve vývojářském gamesplay Lukáš Macura z Cinemaxu.

Česká adventura Ve stínu havrana konečně vychází na Steamu

Osmnáct let po svém debutu se na Steamu konečně objeví adventura ze stáje Cinemaxu (The Keep) Ve stínu havrana. Příběh mnicha Severina ve své době zaujal nejenom proto, že jde o hru české provenience, ale také kompletním dabingem Jiřího Lábuse. Pokud jste hru minuli, máte možnost nahlédnout do historie českého herního vývoje za pouhá 4 eura (přesně 3,99) a to 12. července, kdy hra vychází.
Hodnocení čtenářů:
100/100