12 minut z remaku Spyro 2 vás dokonale navnadí na chystanou Spyro Reignited Trilogy
zdroj: tisková zpráva

12 minut z remaku Spyro 2 vás dokonale navnadí na chystanou Spyro Reignited Trilogy

13. 7. 2018 12:43 | Video | autor: Adam Homola |

Crash Bandicoot svůj parádní remake už dostal a svých pět minut slávy si užil na všech platformách. Teď je řada na další starou plošinovkovou ikonu, dráčka Spyra. Ten se dočká svého remaku v podobě Spyro Reignited Trilogy už v září. Vývojáři ze studia Toys for Bob nezahálí a představují dvanáct minut záběrů z hraní druhého dílu.

Toys for Bob přinesli hru do pořadu PlayStation Underground, kde hrají remakovanou verzi Spyro 2: Ripto’s Rage!, a vedle různých nevinných vtípků občas prohodí i něco o vývoji. Připomínají například, že první tři díly série Spyro remakovali ručně, pečlivě a tak, aby téměř stoprocentně odpovídaly původním hrám.

To se týká všeho od designu úrovní, přes vzhled postav, až po animace. Zrovna u animací si prý ale tvůrci dovolili tu a tam něco přidat a některé postavy tak trochu víc oživit. Mělo by jít však spíše o výjimky – drtivá většina obsahu by měla skutečně odpovídat své původní, dvacet let staré předloze.

zdroj: Archiv

Vývojáři také připomínají, že nejde o žádné drobky. Napříč všemi třemi hrami nás čeká přes sto úrovní a přes pět stovek různých postav, tudíž by měla celá Spyro Reignited Trilogy vydržet řadu hodin. A to nejen díky svému rozsahu, ale i stylu hratelnosti, kdy místy řešíte mimo hopsání i různé hádanky či úkoly pro NPC, což například v nedávno vydaném Crash Bandicoot N. Sane Trilogy není. Tam jde o víceméně přímočarou hopsačku.

Spyro Reignited Trilogy dorazí na PlayStation 4 a Xbox One 21. září. Vývojáři o případném pozdějším portu hry na PC a Switch zatím bohužel nemluví, ale snad se časem dočkáme. Zmíněný remake Crashe také nejdřív dorazil na PS4, jen aby se o rok později objevil i na PC, Switch a Xbox One.

Nejnovější články