4K trailer připomíná blížící se vydání vylepšené detektivky L.A. Noire
zdroj: tisková zpráva

4K trailer připomíná blížící se vydání vylepšené detektivky L.A. Noire

27. 10. 2017 14:59 | Video | autor: Adam Homola |

Možná trochu zapomenutá, ale přesto hodně povedená detektivka L.A. Noire od Rockstaru se už zanedlouho vrátí. Rockstar tentokrát působil z pozice vydavatele, zatímco o vývoj se postaralo dnes už neexistující australské studio Team Bondi. L.A. Noire vyšla na konzole v květnu 2011, na PC v listopadu téhož roku a letos v listopadu si dá ve vyšším rozlišení a v kompletní verzi opáčko na konzolích současné generace.

Vylepšená verze L.A. Noire vyjde na PlayStation 4, Nintendo Switch a Xbox One už 14. listopadu a ve všech třech případech půjde o kompletní původní hru včetně všech dodatečných DLC a updatů. Majitelé Nintenda Switch se můžou těšit ještě na speciální úpravy umožňující částečné ovládání skrze dotykovou obrazovku, podporu Joy-Conů, HD Rumble apod.

Na PlayStationu 4 a Xboxu One si zase budete moct hrát na detektiva v rozlišení 4K, zatímco PC hráči mají tentokrát smůlu, s novou verzí hry se počítá pouze pro konzole. Přesto si na své přijdou alespoň majitelé VR, konkrétně HTC Vive. Pro ni vyjde upravená verze LA Noire: The VR Case Files, kdy nepůjde o celou hru, ale jen o sedm vybraných případů šitých na míru virtuální realitě.

Pokud jste se před lety s L.A. Noire nesetkali, vězte, že jde o relativně lineární příběhovou detektivku odehrávající se v otevřeném světě Los Angeles 40. let minulého století. Hra stála a pro mě osobně i někdy padala na tehdy revoluční technologii MotionScan, která předběhla svoji dobu.

Dodnes totiž nemají leckteré velké i menší hry tak propracovanou obličejovou mimiku, jako měla v roce 2011 právě L.A. Noire. Na správné interpretaci výrazů pak stála ta nejdůležitější část hry – výslech podezřelých. Přiznám se, že mně osobně nikdy moc nešel a v nejlepším případě jsem vždycky trefil jen polovinu výslechů.

Za dva týdny si to budu moct vyzkoušet znova a kdybyste čirou náhodou neměli co hrát, můžete po vylepšené verzi L.A. Noire taky sáhnout. Hra dostala svého času od Vaška Rybáře devítku a byť se žánr open world her posunul a proměnil k nepoznání, na dobové detektivce ze 40. let pořád něco je…

Nejnovější články