Abandon Ship se odkládá na začátek příštího roku, ukazuje půlhodinu z hraní
zdroj: tisková zpráva

Abandon Ship se odkládá na začátek příštího roku, ukazuje půlhodinu z hraní

4. 12. 2017 10:51 | Video | autor: Patrik Hajda |

Na nadějně vypadajícího křížence Sunless Sea a FTL: Faster Than Light se v redakci docela těšíme, ale jak se teď ukázalo, musíme si ještě nějakou chvíli počkat. Abandon Ship měla totiž původně stihnout vyjít ještě letos. To už oficiálně neplatí a výhledově se počítá se začátkem příštího roku.

O na první pohled smutnou zprávu se s PC Gamerem podělil sám tvůrce hry Gary Burchell ze studia Fireblade Software: „Rozhodl jsem se posunout vydání early access verze hry na začátek roku 2018.“ O pravých důvodech se bohužel nezmiňuje, ale snadno si odvodíme touhu předvést se s po všech stránkách vyladěným produktem. Burchell zároveň vyzdvihuje výhody indie scény.

„Většinu své kariéry jsem strávil prací pro vydavatele, které zajímalo jen dodržování termínů. Proto jsem se stal indie vývojářem. Abych se mohl plně věnovat kvalitě hry. Je to správná cesta.“ Ve výsledku je to vlastně dobrá zpráva. Vydání není zas tak daleko, Abandon Ship bude ve své rané verzi o fous lepší, než by byla teď, a jako „omluvu“ jsme dostali rovných 30 minut záběrů z hraní.

Konečně se tak dílčí informace z minulých měsíců spájí v jeden celek a o základní hratelnosti máme jasno. S doprovodným autorským komentářem malujeme na látku obrazu nejprve jedno, pak i druhé moře. Dojde na lehké i náročné námořní bitvy, zastřílíme si z děl, zašermujeme si na palubě, sem tam něco potopíme, ale přijdeme i o posádku.

Díky nezdarům hrajícího tvůrce se nám naskytne možnost návštěvy přístavu, kde opravíme loď, najmeme nové odvážné duše a osadíme naši kocábku novým vybavením. Osobní dojem? Nevypadá to vůbec špatně. Takže na viděnou v některém z prvních měsíců příštího roku. Pokud se tedy ve vývoji neobjeví další odkladu chtivý šotek.

Nejnovější články