Activision chystá velký návrat dráčka Spyra
zdroj: tisková zpráva

Activision chystá velký návrat dráčka Spyra

11. 2. 2011 18:07 | Video | autor: Aleš Smutný |

Jedna z videoherních ikon, Spyro se vrátí v právě oznámené hře od Activisionu jménem...

Jedna z videoherních ikon, Spyro se vrátí v právě oznámené hře od Activisionu jménem Skylanders Spyro's Adventure, která má způsobit revoluci v propojení her a... her. Dosud blíže nepopsaná technologie má totiž umožnit, aby se hračky z reálného světa přenesly do virtuální podoby ve světě Spyra. Eric Hirshberg je touto budoucností nadšený: „Od prvního momentu, kdy si díte vezme klacek a předstírá, že je to meč, jsou hračky nedílnou součástí dětského života. A jak často se vám povede tyto hračky přenést do života, vidět je animované a jít s nimi na dobrodružství? Tohle vám Skylanders Spyro's Adventure umožní“.

Scénář ke hře by měli obstarat tvůrci, kteří mají doma Oscara za Příběh hraček, Alek Sokolow a Joel Cohen. Hráč se zhostí role Pána portálu, který může ovládat více než třicet postav, včetně Spyra. Hra by měla být multiplatformní, včetně mobilních platforem a každá z nich by měla disponovat unikátním herním obsahem. Takže ty s pohybovým ovládáním půjdou ovládat přes Move a Kinect (pokud hra pro PS3 a X360 vyjde), ty mobilní třeba touchpadem atd. Pomocí Portálu moci (zřejmě kamery) se pak budou hračky dostávat do Spyrova světa a zřejmě i další postavy. Nu, toliko k obsahu a nyní se na celou věc podívejme s odstupem. A pořádným. Ale nejprve se podívejte na trailer.


Nemyslete si, že si do hry přenesete ten zmiňovaný klacek. To si pěkně zakoupíte licencovanou figurku Skylanders Spyro's Adventure, kterou hra aktivuje. S tou pak následně můžete hrát a expovat. Hra si pamatuje zkušenosti ke každému hrdinovi (figurce) zvlášť, takže když budete chtít začít znovu, stačí si koupit novou figurku a hurá. Třikrát hurá. Mimochodem na vás ani hra cílená není, věková skupina se přinejlepším teď učí číst. Ale aby děti lépe naléhaly na rodiče, že chtějí další hračku do hry, zabudovaná bude i kooperace pro dva hráče. Zajímavé samozřejmě bude vyřešení propojení jednotlivých platforem.

Hirshberg hovoří o „novém žánru, který překročí hranici mezi reálným a virtuálním světem“. My bychom měli teorii o figurkách, za které zaplatíte, abyste je dostali do hry, za níž také zaplatíte, zřejmě pomocí kamery, za níž také zaplatíte (nebo už jste zaplatili). Obsahově je podle všeho hra standardní plošinovkou. Ale můžete v ní běhat s hračkami, které jsou součástí vašeho dětského života. Nebo budou, až uvidíte (či spíše dítě uvidí) reklamu na Skylanders Spyro's Adventure po sté. Já bych ale raději dětem nechal ten klacek a představivost, namísto přelomových žánrů, které překonají hranici mezi realitou a virtuálnem. Případně bych si od dítěte půjčil onen klacek a věděl kam s ním jít... Tohle si nezaslouží Spyro, AC/DC a ani my.

Hra vyjde na všech možných i nemožných platformách letos na podzim.

Nejnovější články