Adventura The Council předvádí své propracované dialogy nahrazující soubojový systém
zdroj: tisková zpráva

Adventura The Council předvádí své propracované dialogy nahrazující soubojový systém

8. 3. 2018 14:35 | Video | autor: Patrik Hajda |

Konec 18. století je pro podivína Louise de Richeta, hlavního hrdinu adventury The Council, tajemnější než hrad v Karpatech. Z neznámých příčin se mu ztratila matka, a z podobně neznámých příčin je Louis mezi pozvanými do uzavřené společnosti Lorda Mortimera. Dalšími účastníky podivné párty jsou mimo jiné i Napoleon a George Washington… Ale nejpodivnější na tom všem je, že minulého lordova večírku se zúčastnila i Louisova pohřešovaná matka. Pravdy se dovtípíte pouze skrze umění výřečnosti.

O RPG prvcích spojených s dialogy pojednává nový vývojářský deníček. Louis de Richet může svou kariéru slovotepce odstartovat v jednom ze tří povolání – diplomat, okultista nebo detektiv. Diplomat je miláčkem společnosti. Jeho plynulý proslov nenechá nikoho na pochybách a každý vydá svá tajemství bez donucení.

To okultista si libuje v klamu. Aby získal, co potřebuje, nebojí se využívat ostatní – pohrozit pošpiněním jejich jména mu nedělá žádné vrásky na čele. Možná si to i užívá. Detektiv je pak celkem nepřekvapivě mistrem pozorovatelem, který využívá převážně detaily v prostředí kolem něj.

zdroj: Vlastní

Zvolené povolání se dále větví na konkrétní schopnosti, které vás dostanou z nepříjemných dialogů. Na jejich základě a na základě vašich rozhodnutí mimo dialogy se formuje celý děj. The Council je po vzoru her od TellTale epizodická adventura, jejíž jednotlivé epizody mají vliv na ty další a vaším přičiněním se doberete k jednomu z možných konců.

Pravděpodobně nedojde na souboje, i když se Louis ve videu dostal pod nůž. Soudím tak dle slov Sylvaina Sechiho, ředitele hry, který ve videu zmiňuje absenci „game overu“ spojenou s nemožností rychlého ukládání a načítání hry. Za vaše rozhodnutí zkrátka ponesete adekvátní následky, ať se vám to líbí nebo ne, a pravděpodobně u toho tedy nezemřete.

První z pěti epizod The Council dorazí 13. března na Steam, PlayStation 4 a Xbox One. Kompletní sezóna vás alespoň na PC vyjde na 30 eur.

Nejnovější články