Agatha, nebo Řád? V Chivalry 2 budete šermovat o království
zdroj: tisková zpráva

Agatha, nebo Řád? V Chivalry 2 budete šermovat o království

22. 2. 2020 9:30 | Video | autor: Václav Pecháček |

Chivalry: Medieval Warfare je středověká mlátička, která se díky snadno pochopitelnému systému šermování a vesele přehnané brutalitě uchytila na mnoha počítačích po celém světě. Nyní se na vydání pomalu chystá druhý díl, v němž opět půjde o to samé: zvítězí červení, nebo modří? Tedy pardon: Řád zednářů, nebo království Agatha?

Chivalry 2 rozhodně nebude žádná narativní pecka, ale i tak je fajn vědět, proč se právě snažíte někomu rozmlátit lebku palcátem nebo mu prohnat oštěp páteří. A bojuje se samozřejmě, jako vždycky, o moc. Chcete nastolit na trůn mladého sexy krále, nebo radši podpoříte proradného, vychytralého dědka?

zdroj: Archiv

Samozřejmě že trailer končí zběsilým řvaním. Veteráni jedničky si musí připadat jako doma.

Chivalry 2 se snaží být lepší nejen než jednička, ale i než oblíbený simulátor Mordhau, za kterým stojí fanoušci původní hry. A podle prvních dojmů PC Gameru je na dobré cestě. Tyler Wilde si Chivalry 2 zahrál a s Mordhau ji srovnává následovně: „Obě hry jsou rychlé, ale Chivalry 2 působí plynuleji: blok není bleskem z čistého nebe, ale součástí kompletního pohybu, který přechází ve váš příští úder.“

Chivalry samozřejmě necílí na nějakou skutečně realistickou simulaci, koneckonců můžete někomu useknout nohu či ruku a on za vámi pořád bude pomstychtivě hopkat, ale Wilde tvrdí, že šermování působí komplexně. Fajn, proč ne! Pokud to na někoho bude moc složité, vždycky může popadnout kuši a snažit se soupeřům doslova ustřelit hlavu. Se špetkou tréninku budou kebule létat po celé aréně.

Ovšem kdy se první mozkovna vznese k nebesům, to je jiná otázka. Momentálně se Chivalry 2 nachází v alfaverzi, kterou si zahrají už i fanoušci na americkém PAX East koncem února. Ale kdo ví, kdy vyjde alespoň beta, natožpak plná verze. Krvelační rytíři možná budou muset vydržet až do příštího roku.

Nejnovější články