Age of Wonders: Planetfall připomíná sci-fi Civilizaci s xcomovými souboji
zdroj: tisková zpráva

Age of Wonders: Planetfall připomíná sci-fi Civilizaci s xcomovými souboji

10. 9. 2018 14:04 | Video | autor: Václav Pecháček |

Strategická série Age of Wonders se vydává do neprozkoumaných vod. Její tvůrci ze studia Triumph, nově pod křídly vydavatelství Paradox, ji s dalším dílem Planetfall transformují z fantasy do čistokrevného sci-fi. Na nových záběrech z hraní se můžete podívat, jak tahle kombinace budovatelského elementu Civilization a tahových soubojů XCOMu vlastně funguje.

Videem vás provede ta nejpovolanější možná osoba – ředitel vývoje Lennart Sas, který si napřed vybere frakci, pak velitele i s výzbrojí, speciálními schopnostmi a nějakou tou zvláštní libůstkou (Jack Gelder a jeho kolegové zjevně nepohrdnou pořádně divokým večírkem), a nakonec i supertechnologii, na jejímž konci čeká vynález schopný vyhrát celou hru.

Pak už Jack a spol. dosednou na planetu obývanou nejrůznějšími mimozemskými životními formami, které možná bude, možná nebude třeba násilně exterminovat. Následují i zbylé 3 X – expanze díky novým městům a základnám, využívání nově nabytých zdrojů a samozřejmě průzkum pomocí šikovných dronů.

Když už dojde k bitvě, fanoušci tahového likvidování mimozemských invazí by tu měli být ve svém živlu. Klíčovou roli hraje krytí, schopnost overwatch i možnost dojít buď blíž a zaútočit, nebo dál, ale na konci svého pohybu už nevystřelit. Frakce se liší v tom, jaký způsob boje preferují – Jackovi lidé mají rádi střílení různými typy munice, jejich broučí nepřátelé raději vraždí nablízko spárami.

Do toho se míchají ještě Operace, díky kterým bojiště zaplníte vybuchujícím plynem nebo vám z nebe spadnou posily – záleží i na tom, jakou supertechnologii jste si na začátku zvolili. A za zmínku stojí ještě počítání pravděpodobnosti zásahu. Když máte víc než 75% šanci, určitě se trefíte – jenže existuje šance, že místo plné trefy jen škrtnete za poloviční poškození. Ale už žádné strašné náhody, jako když máte v XCOMu 90 % na zásah a váš voják pošle salvu do zdi.

To všechno někdy v příštím roce na PC, PS4 a Xbox One. Budoucnost Age of Wonders vypadá velice pěkně.

Nejnovější články