Akční MOBA Gigantic ukazuje své barvité hrdiny i monstra
zdroj: tisková zpráva

Akční MOBA Gigantic ukazuje své barvité hrdiny i monstra

9. 3. 2015 14:16 | Video | autor: Aleš Smutný |

Nene, nezasekli jsme se v chybě v Matrixu. To jen jste asi zapomněli, že se chystá další multiplayerovka s MOBA prvky a komiksově nadsazenou grafikou. Jmenuje se Gigantic a myslím, že společně s Battleborn a Overwatch momentálně tvoří trojici titulů, které víceméně kráčí podobnou cestou. O tom, které hry z téhle trojice uspějí rozhodnou i malé detaily a odlišnosti a právě takový detail má v rukávu i chystaná Gigantic. Není ale malý.

Ačkoliv zde pořád vidíme podobný model akčního přetahování se svou týmů o úspěch v aréně, v čemž napomáhají schopnostmi velmi odlišné postavy, Gigantic celou formuli ozvláštňuje o titulního obra. To je monstrum, které mají oba týmy, a které musí chránit a naopak se snaží zničit soupeřova giganta. Ten se samozřejmě pohybuje po mapě, takže žádné statické základny, ale funkční prvek, který nutí oba týmy k postupné improvizaci ve stole se měnící situaci.

Upřímně, umím si představit, že nový trailer, který má existenci hry v těžké konkurenci připomenout, bude poněkud jinak laděný. Různorodé postavy pořád vypadají zajímavě, ale spíše idylická hudba má tendenci jakoby otupovat očekávané nadšení z rychlého, dynamického střetu dvou týmů. Pořád si ale myslím, že ačkoliv Gigantic nebude vítězem těchto závodů, pořád má dost potenciálu na to, aby našel své místo na slunci. Protože lidé se nebudou uchylovat jen k jednomu titulu a proto Gigantic a jemu podobní nepotřebují vyhrát. Stačí jim „jen“ uspět. Hra vyjde na podzim tohoto roku na Xbox One a Windows 10.

zdroj: Archiv

Nejnovější články