Akční RPG plošinovka Death’s Gambit ukazuje střípky hratelnosti
zdroj: tisková zpráva

Akční RPG plošinovka Death’s Gambit ukazuje střípky hratelnosti

2. 7. 2018 14:42 | Video | autor: Patrik Hajda |

Po Dead Cells a Salt and Sanctuary je na obzoru další hardcore plošinovka plná smrti a náročných bossů. Death’s Gambit vychází za šest týdnů a nyní se připomíná videem se záběry z hraní. Ty odhalují stylové protivníky, hratelné třídy, vývojové stromy a slušivý pixelart.

Voják, vrah, rytíř, kouzelník, šlechtic, ochránce nebo třeba akolyta smrti. Za jedno z těchto povolání se pustíte do temného světa, ve kterém v roli pravé ruky smrti vykonáváte morbidní soudy. Ale ne každý z těch, kteří vám zkříží cestu, podlehne svému osudu lusknutím prstu. Třeba takový Bulwark of Aldwyn, dvakrát větší rytíř než vaše maličkost, vám dá na sklonku svého života pořádně do těla.

Svět Death’s Gambit ale není ryzí fantasy, jak dokazuje robotický boss Origa třímající futuristickou odstřelovací pušku. A ne vždy budete čelit mrňousům, kteří vás převýší o pouhé dvě délky. Někdy totiž narazíte na nesmrtelné bosse, kterým se na obrazovku vejde sotva dolní polovina těla. V takovou chvíli pochopíte, jak se cítí takový pavouk, když se ho chystáte zašlápnout…

zdroj: Archiv

Záběry dále odhalují jízdu na koni, mechanismus counterování nepřátelských útoků, souboje ve vesmíru, ukazatel naděje, plošné útoky i strom dovedností, který vás nechá jít cestou zbraní na blízko i na dálku, přičemž můžete vidět speciální úpravu šípů využívajících jako munici vaši duši.

Death’s Gambit se začíná vybarvovat, i když míchání fantasy a sci-fi potřebuje z hlediska příběhu ještě další vysvětlování. Ale třídy, vývojové stromy, spousta zbraní a rozličných nepřátel dávají dohromady obraz nadějné RPG plošinovky, která navíc dobře vypadá. Hra vychází 14. srpna na PC a PlayStation 4.

Nejnovější články