Akční RPG The Surge od tvůrců Lords of the Fallen vás zavede do neveselé budoucnosti
zdroj: tisková zpráva

Akční RPG The Surge od tvůrců Lords of the Fallen vás zavede do neveselé budoucnosti

16. 6. 2016 18:20 | Video | autor: Aleš Smutný |

Tvůrci akčního RPG Lords of the Fallen zamíří příští rok do budoucnosti ve sci-fi RPG The Surge. Ta je zasazená do dnes tak oblíbené blízké budoucnosti, v níž to s vývojem společnosti nevypadá dobře a nadnárodní společnost ohrožuje samotnou existenci lidstva. Tentokrát stála na začátku chvályhodná myšlenka, ale i zde platí, že cesta do pekel je dlážděná dobrými úmyly.

Společnost CREO původně vznikla jako naděje na záchranu planety. Organizace vedená Jonahem Guttenbergem měla za pomoci obrovského rozpočtu a moderních technologií zastavit  globální oteplování a další pro člověka nepříznivé atmosférické vlivy. Ovšem jak ukazuje nový E3 trailer, něco se pokazilo.

O několik let později je společnost v ještě zoufalejší situaci. K enviromentálním problémům se přidala přelidněná města a vysoká nezaměstnanost. Technologický pokrok, který financování CREO přineslo totiž výrazně pomohl robotizaci, díky čemuž se některá povolání stala nadbytečná. Mnoho lidí je nuceno k náročným manuálním pracím v nichž jim pomáhají jen civilní exoskeletové obleky. CREO se stala jediným vládcem na Zemi a jedinou naději na vysvobození z čím dál temnější budoucnosti je ozbrojený odpor.

Váš hrdina se bude muset probojovat skrze vojáky a roboty CREO za pomoci stejného exoskeletu, jaký používají oni. Sloužit vám k tomu budou spousty zbraní na blízko i na dálku, moduly, jimiž můžete vylepšit své futuristické brnění a také soubojový systém v němž můžete soupeřům odsekávat končetiny podobně, jako tomu bylo například v Dead Space.

Bude zajímavé sledovat, jak moc tento nový systém odliší celkový styl hry od Lords of the Fallen, ke které by stále měla mít hratelností hodně blízko. Pouze vyměňte fantasy propriety za sci-fi a dostanete The Surge. Ostatně, s Lords of the Fallen (a silnou inspirací v podobě Souls série) bude mít společnou i vyšší obtížnost a primární zaměření na boj na blízko. Hra vyjde na PC, PS4 a Xbox One příští rok.

zdroj: Archiv

Nejnovější články