Ambiciózní předělávka Skyblivion v novém videu předvádí Cyrodiil
zdroj: tisková zpráva

Ambiciózní předělávka Skyblivion v novém videu předvádí Cyrodiil

3. 11. 2018 13:00 | Video | autor: Václav Pecháček |

Něco tu krvácí, a není to koleno po zásahu zrádným šípem. Je to moje srdce, zasažené ostrou dýkou nostalgie. Slovutná série Elder Scrolls mě lapila teprve Oblivionem, kterého jsem se kdysi dávno nahrál – no, řekl bych, že to byly spíš stovky než desítky hodin. Proto mě velice zajímá jeho věrná nápodoba v enginu Skyrimu. Skyblivion před pár dny vydal další trailer, který ukazuje krásné prostředí Cyrodiilu.

Ukázka nemá ani tři minuty a nedá se tak považovat za nějaké velké odhalení, ale tvůrci prý mají jedno eso v rukávu – obrovský update plánovaný na prosinec, v němž konečně ukážou i hratelnost „a další vzrušující obsah“. Pěkný vánoční dárek. Ale ještě předtím tedy malá ochutnávka.

Co vy na to? Máte chuť popadnout meč, zběsile zařvat „For Kvaaaaatch!“ a začít rubat nějaké z portálů vylezlé démony? Já docela ano. Jsou to sympatické projekty, jak Skyblivion, tak jeho bratránek Skywind, který si pro změnu dává za cíl předělat do nového enginu Morrowind.

Jenže, nového enginu. On Skyrim už je 7 let starý, takže nepředstavuje úplně špičkovou ukázku moderní technologie. Doufám, že stateční moddeři budou schopní svá dítka vydat do té doby, než Bethesda přijde s dalším plnohodnotným dílem na příští generaci konzolí. Jinak by se mohli rovnou sebrat a začít portovat od začátku na nový a hezčí engine.

Ale dost sýčkování. O novém Elder Scrolls zatím nevíme vůbec nic a nejspíš je ještě roky vzdálené, zato oba modderské projekty, zdá se, zdárně kráčí kupředu. Samozřejmě se jim vždycky hodí dobrovolnická pomoc, protože jde o neziskovou snahu, a pokud byste chtěli přiložit ruku k dílu zrovna u Skyblivionu, můžete se přihlásit zde.

Nejnovější články