Ancestors mění název na Ancestors Legacy a ukazuje plíživé, záludné Vikingy
zdroj: tisková zpráva

Ancestors mění název na Ancestors Legacy a ukazuje plíživé, záludné Vikingy

8. 9. 2017 16:30 | Video | autor: Patrik Hajda |

Historickou realtimovou strategii Ancestors Legacy jsme si na vlastní palce vyzkoušeli na Gamescomu, tehdy tedy ještě pod původním názvem Ancestors. Na gamepadu (protože jsme chtěli zkusit, jak to hře na ovladači půjde) jsme odehráli celkem dvě mise a polští tvůrci z Destructive Creations se dnes rozhodli ukázat úplně všem druhou z nich. Ta se zaměřuje na méně akční část hry s nočním plížením.

Ancestors Legacy je zasazena do 10.-11. století a nechá vás odehrát příběhovou kampaň za jeden ze čtyř národů – Němci, Anglosasové, Slované a Vikingové. Poslední zmínění figurují v nové dvaceti minutové ukázce, ale nejedná se o ty typické Vikingy, kteří se s odhodlaným řevem vrhají po hlavě na hlavy nepřátel.

Přesně tací byli v misi předešlé, kterou nastínil úplně první trailer. Vikingové se vylodili se vší grácií a postupně se prosekali do nitra nepřátelského území. Tam se postarali o vypálení celé vesnice, ale byli následně vlivem přečíslení donuceni k ústupu. Po těchto událostech začíná dnes zveřejněná ukázka noční mise.

zdroj: Archiv

Armáda Vikingů se po zběsilém úprku rozpadla na menší oddíly, z nichž jeden byl svěřený vám. Na váš provizorní tábor padla noc, většina bojovníků si hojí rány a odpočívá, ale zásoby se bleskurychle tenčí. Skaut zatím objevil několik usedlostí s plnými spižírnami, a tak se vydáváte s pouhou trojicí odhodlaných válečníků na noční tah.

Nepřátel je v okolí nezvladatelně moc, takže spíše než další masivní krveprolití musíte zvolit nenápadnou cestu. Plížíte se lesy, schováváte se v obilí a přepadáváte osamělé hlídky, abyste následně vyplundrovali spící stavení. V průběhu hledání potravy se rázem změní cíl mise, když narazíte na zbídačené kolegy a krvavé stopy vedoucí do lesa.

V případě stealth misí se chyby odpouštějí jen těžko. Dokonce i chyby, se kterými nepočítáte. To si takhle Aleš usmyslel, že se svými třemi bojovníky hravě vyřídí dva hlídkující pobudy, ale šeredně se zmýlil a dostal na budku (zjevně se lépe vyspali a měli vysokou morálku...). V takových chvílích vám přijde vhod kouzelné tlačítko, po jehož stisknutí se vaše jednotka dá na zběsilý úprk směrem k nejbližšímu útočišti.

Mimo stealth mise se nejčastěji setkáte s klasickými RTS prvky jako je stavba vlastní základny, bojování v rozsáhlých bitvách atd. Vše je však podřízeno historické přesnosti, takže v případě Vikingů si nikdy nepostavíte trvalou základnu, protože jejich role agresorů je vybízí ke stavbě dočasných kempů a neustálému postupování kupředu.

zdroj: Archiv

Že si tvůrci Ancestors Legacy libují v násilí ukázala už jejich předešlá hra Hatred a ani tentokrát se brutalitkám nevyhnete. Tedy vyhnete, pokud nebudete používat filmovou kameru, která vás z nebes přesune přímo do centra dění, kde si zblízka užijete na 1600 různých animací (nejen) umírajících vojáků. Kromě příběhové kampaně pro jednoho hráče se samozřejmě počítá i s kompetitivním multiplayerem. Hra by měla vyjít v druhém kvartálu příštího roku.

Nejnovější články