Andy Serkis předvádí natáčení filmečků pro singleplayer kampaň Star Citizen
zdroj: tisková zpráva

Andy Serkis předvádí natáčení filmečků pro singleplayer kampaň Star Citizen

21. 3. 2016 13:14 | Video | autor: Aleš Smutný |

Squadron 42,  samostatná hra, která se oddělila (viz článek) z MMO Star Citizen bude disponovat doslova armádou hvězdných hereckých jmen. V minulém videu ze zákulisí tvorby hry ukázala své rozpaky a nezkušenost s natáčením motion capture Gillian Anderson, pro níž šlo o objevení jiné dimenze herecké práce. V novém pohledu za oponu se ale objevuje zkušený harcovník, pro kterého je oblek pro natáčení motion capture jako druhá kůže – Andy Serkis.

Ten má zkušenosti s natáčením motion capture nejen z Pána prstenů, King Konga nebo posledních Star Wars, ale pracoval i na mnoha hrách, přičemž herní motion capture okusil třeba v Heavenly Sword nebo Enslaved: Odyssey to the West. Je to vidět i na videu, kde nepropadá nějakým záchvatům vysvětlování proč má na sobě přiléhavou kombinézu a že co dělá v realitě se převede do hry.

Tedy, trochu to vysvětluje, ale z pozice člověka, pro kterého jde o běžnou činnost a ani prostředí videoher mu nepřijde nijak zvláštní – což bývá častý problém u mnoha herců, kteří nakouknou z klasického herectví k tomu virtuálnímu. Často na videích vidíte nejistotu, jaké publikum vlastně oslovují a zda je tohle všechno běžné, či ne, případně mají pocit, že herní zápletka zní příliš triviálně či přepáleně a to se promítá i do jejich strojeného popisu.

U Serkise to nehrozí. Vysvětlí vám, jak s pomocí „drátů“ natáčí záběry ze stavu beztíže, podotkne, že trubka, kterou drží v ruce představuje ceremoniální meč a netváří se u toho stylem „já vím, že to zní hloupě“ a když má ukázat přímý převod pohybu herce do virtuální podoby, předvede to na běžné činnosti jako je pití kávy. Prostě jde o příjemný pohled do zákulisí, který se nevěnuje údivu herce nad prostředím, ale faktické ukázce z přípravy hry.

Stojí za poznamenání, že Serkis, věrný svému hereckému údělu, i tentokrát hraje nečlověka, v tomto případě Vanduulana jménem Thul'Óqquray. Squadron 42 by měla vyjít ještě letos na PC.

zdroj: youtube.com

Nejnovější články