Ani po 16 letech neuvadá nadšení tvůrců modu Tamriel Rebuilt pro TES III: Morrowind
zdroj: tisková zpráva

Ani po 16 letech neuvadá nadšení tvůrců modu Tamriel Rebuilt pro TES III: Morrowind

29. 6. 2017 16:49 | Video | autor: Patrik Hajda |

Psal se rok 2001, když se na fóru Elder Scrolls seskupili modeři s ambiciózním projektem Tamriel Rebuilt. Do vydání hry The Elder Scrolls III: Morrowind zbýval ještě rok, ale i tak už vznikl plán, který se měl po vydání hry postarat o modifikaci, která by přidala pevninu Morrowindu a časem i celý kontinent Tamriel. Šestnáct let uteklo jako voda, plány na vystavění celého Tamrielu padly, ale na dokončení Morrowindu se překvapivě neustále pracuje.

Za tu dlouhou dobu se na projektu vystřídalo přes 600 moderů z různých koutů světa, kteří se postarali o tisíce prvků obsahu jako příběhy, hudbu, dungeony, města a vesnice, a spoustu dalšího. Jen díky neuvěřitelné vytrvalosti komunity si dnes můžete užít opravdu pořádný kus pevninského Morrowindu.

Naleznete zde nejvyšší horu Velothianského pohoří, nízko posazené bažiny Šedých plání, pusté roviny Armunských prašných zemí, labyrint kaňonů v Roth Rorynu… Kromě toho na vás čekají obrovské citadely v Old Ebonhearth a Baan Malur, magické hlavní město Port Telvannis, či náboženské usedlosti Necrom a Almalexia.

zdroj: Archiv

Spolu s obrovským množstvím dungeonů, jeskyní, úkolů a skrytých pokladů mod aktuálně nabízí stovky hodin obsahu k prozkoumání. Přesto je dokončení v dalekém nedohlednu. Tamriel Rebuilt se po šestnácti letech neustálého vývoje řadí k nejdéle běžícím a nejobsáhlejším modifikacím vůbec. Navíc se k projektu může přidat naprosto každý, koho táhne kupředu stejná vášeň.

Nejnovější články