Arkádové závody Gravel představují čtyři nebezpečné disciplíny plné bahna, písku a sněhu
zdroj: tisková zpráva

Arkádové závody Gravel představují čtyři nebezpečné disciplíny plné bahna, písku a sněhu

9. 11. 2017 10:13 | Video | autor: Patrik Hajda |

Portfolio studia Milestone je nabušené závodními tituly všeho druhu, od okruhových závodů přes rallye nebo motokros až po silniční motorky. Ve většině případů jde o snahu se co nejvíce přiblížit realitě, proto jejich nejnovější počin působí jako z jiného světa. Gravel je totiž arkáda jako řemen, která sází především na offroadové disciplíny, nerealistické skokánky a exotická prostředí.

Italští vývojáři se tak vydávají do zcela neznámých vod a samotného mě dost zajímá, jak se jim tento odvážný pokus o čistě zábavné závody v přírodě i na okruzích povede. Jistý obrázek si můžete udělat z nejnovějšího vývojářského deníčku, který se věnuje kariéře a čtyřem odlišným disciplínám.

Předně je třeba si uvědomit, že Gravel je televizní show pro akce a bouraček chtivé diváky, a každý správný pořad má své ústřední tváře. Těmi jsou skuteční herci, kteří představují mistry daných disciplín, a jak již bývá v arkádových závodních hrách zvykem, vaším cílem je sesadit je z jejich pomyslného trůnu zostuzením na trati.

zdroj: Archiv

Disciplína Cross Country představuje největší svobodu. Po obrovských travnatých planinách jsou rozesety kontrolní body, které vás dovedou z bodu A do bodu B. Nedrží vás žádné mantinely ani neprojedete jedním místem dvakrát. To totiž děláte například ve Wild Rush, což jsou okruhové tratě zasazené do nejextrémnějších podmínek, jako jsou třeba aljašské hory a namibijská poušť.

Další disciplínou je Speed Cross, neboli rallycross ochuzený o joker lap. Jedná se o krátký okruh, kde se střídá pevná asfaltka s nezpevněným prašným povrchem. A jako poslední vám budou stát v cestě Stadium Circuits. Jak již název napovídá, v tomto případě nebrázdíte krásnou přírodu, ale necháte se zavřít do nitra stadionu, kde si především zaskáčete v blátě.

Video také krátkým záběrem potvrzuje pohled zpoza volantu, který zrovna u arkádovek nebývá pravidlem. Tím by byly vyřešeny otázky ohledně kamery, prostředí, grafického zpracování, „příběhové kampaně“ a typů závodů. Zbývá tak už jen jediná, ze všech největší neznámá – jaký bude jízdní model? To se dozvíme nejdříve 27. února příštího roku, kdy Gravel vychází na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Nejnovější články