Arťom bude hledat přeživší mimo Moskvu v Metro Exodus na podzim příštího roku
zdroj: tisková zpráva

Arťom bude hledat přeživší mimo Moskvu v Metro Exodus na podzim příštího roku

8. 12. 2017 14:18 | Video | autor: Patrik Hajda |

Nebudu nic tajit. Metro mám rád. Ne tedy to pražské, ale knižní romány od Dmitryje Glukhovskyho rozhodně. A stejně tak oba dva díly videoherní adaptace. Když se tedy během letošní E3 představil třetí díl s názvem Exodus, usmíval jsem se od ucha k uchu. Jenže následující půl rok tvůrci z 4A Games zarytě mlčeli, aby se následně z ničeho nic vytasili s novým videem.

Rovnou vás ale zklamu. Nejedná se o další záběry z hraní, jak tomu bylo během E3. Nový trailer je takovým vhledem do úvodu příběhu v Metro Exodus, který se sice inspiruje událostmi z knih Metro 2033 a Metro 2035, ale odehrává se ještě o rok později.

Opět se chopíte role hrdinného Arťoma, který už má po krk bloudění temnými tunely metra a rozhodl se, že vypátrá další přeživší za každou cenu. To mimo jiné znamená vydat se za hranice Moskvy do nespoutané, ruské divočiny.

zdroj: Archiv

Teď už máme potvrzené, že vlak z půl roku starých záběrů hraje v Metro Exodus obrovskou roli. S jeho pomocí se totiž vydáte napříč Ruskem směrem na východ, což by mohlo znamenat sledování kolejí slavné Transsibiřské magistrály a k ní přilehlých měst.

Cesta to bude dlouhá, jelikož vám zabere rovný rok herního času. Nové záběry pravděpodobně ukazují mrazivý začátek vaší cesty, kdy v srdci Moskvy naleznete a rozpohybujete parní lokomotivu. Záběry z hraní prezentované na E3 zase vypadají jako z následného podzimního období. Tvůrci však slibují vystřídání všech čtyř ročních období.

Video dále přibližuje datum vydání na náš podzim příštího roku, zatímco se tisková zpráva omlouvá za nedostatek dosavadních informací. Nevědomosti bude však brzy konec, protože se na nás chystá spousta novinek v následujících měsících.

Nejnovější články