Ashen se inspiruje u Dark Souls, ale promění ostatní hráče v chytrá NPC
zdroj: tisková zpráva

Ashen se inspiruje u Dark Souls, ale promění ostatní hráče v chytrá NPC

28. 8. 2018 12:16 | Video | autor: Šárka Tmějová |

Soubojový systém jako z Dark Souls, prozkoumávání stylizovaného otevřeného světa a pasivní kooperativní multiplayer podobný tomu z Journey. Akční RPG Ashen se chce zaměřit na formování vztahů, přátelství a důvěry skrz spolupráci, což ukazuje i v jedenáctiminutovém videu z letošního Gamescomu.

Ashen vypráví příběh tuláka, jenž v proměnlivém světě hledá místo, kde by se usadil. Slunce dávno vyhaslo, nebo možná ani nikdy neexistovalo, a jediné přírodní světlo vzniká erupcemi obřích sopek, které ale povrch planety neustále skrývají pod vrstvičky popela, takže se prostředí kolem pořád mění.

Když je všechno v okolí pomíjivé, zbývají ostatní přeživší. Pasivní multiplayer funguje na podobném principu jako ten v Journey – když natrefíte na jiného hráče, můžete se k němu přidat a plnit úkoly společně. Některé hádanky půjdou vyřešit pouze s pomocí někoho jiného, s protějškem ale nebudete mít možnost mluvit nebo chatovat.

zdroj: Archiv

Pokud mu budete důvěřovat, můžete si ho přivést do svého tábora, kde už zůstane napořád. Po jeho odpojení si totiž jeho postavu přivlastní umělá inteligence a bude vám nadále pomáhat třeba s hledáním potravy, či vás naučí nějaké jiné užitečné dovednosti.

Akční složka Ashen rozhodně vypadá jako něco, co už jsme viděli v jiných hrách a inspirace sérií Souls je dost očividná, což zároveň nemusí být špatně. Každé nepřátelské setkání může být smrtící, jakkoliv snadně vypadá na první pohled, a získání nejlepšího vybavení nezáleží jen na vašich schopnostech, ale hlavně na trpělivosti a ochotě zkoumat proměnlivý svět.

Pozor musíte dávat hlavně v noci, kdy se probouzí hladové temné síly, ale přes den se po světě potulují zase obři a jiná nebezpečenství. I přes dusivý popel si život vždycky najde cestu, takže v Ashenu najdete poměrně různorodou faunu a flóru.

Tvůrci z Aurora44 slíbili hru vydat už v dubnu 2018, což se jim očividně nepovedlo, ale chtěli by vydání stihnout ještě letos, a to pro Xbox One a PC.

Nejnovější články