Asymetrický multiplayer Raiders of the Broken Planet se točí kolem unikátní látky Aleph
zdroj: tisková zpráva

Asymetrický multiplayer Raiders of the Broken Planet se točí kolem unikátní látky Aleph

22. 5. 2017 17:58 | Video | autor: Patrik Hajda |

Raiders of the Broken Planet se po boku tří dalších nájezdníků vydáváte na různé mise, povětšinou s cílem ukořistit alespoň nějaké množství Alephu pro sebe. Tajemná látka Aleph propůjčující svému držiteli nevídané schopnosti může za nespočet válek mezi lidskou rasou a původními obyvateli planety. Těm se samozřejmě agresivní návštěva emzáků ze Země vůbec nelíbí a zběsile návštěvníkům oplácejí stejnou měrou v asymetrickém multiplayeru hry, kdy jeden z nich čelí kvartetu homo sapiens.

Aleph se zároveň nachází v naprosto každém bojovníkovi. Jedná se ale o velice nestálou látku, která se musí neustále přiživovat na životech ostatních. Pokud jí tedy z nepřítele nevysajete ještě za jeho života, přijdete o ní. Při jejím získávání se na druhou stranu vytratí veškerá munice vaší oběti, takže pokud nechcete přijít i o tu, musíte ji z chudáka nejprve vlastnoručně vymlátit.

Získaná látka vám v boji značně pomůže s obranou, mířením a léčení zdraví. Když se ale na její posilující schopnosti nebudete moci spolehnout, přijde vám vhod systém krytí. Jeho implementace prý bude tak přirozená, že o něm prakticky nebudete vědět. Takže žádné mačkání klávesy, ani křečovité nabíhání na stěny. Postava prostě sama pozná, že by se měla plynule přepnout do krytu za betonovým kvádrem. Nesmíte se však nechat vystresovat. Aleph je totiž velice citlivý a když jste ve stresu, rozzáří se jako vánoční stromeček, takže jste vidět i skrze ocelové plátování a nějaký moment překvapení je pryč.

zdroj: Archiv

Ve hře se můžete přidat k jedné ze čtyř stran – domorodci, Hádova divize (armádní vysloužilci), Fifth Council (hybridní forma lidí augmentovaná výdobytky budoucnosti) a Umbra Wardogs (koalice Marťanů a lovců odměn). V každé frakci se můžete vtělit do jednoho ze čtyř unikátních hrdinů lišících se zbraněmi a bojovým přístupem. Zatím známe pouze dva hrdiny – domorodého snajpra Hareca a démonického rváče Lyca z Hádovy divize. Vývojáři postupně odhalují každého hrdinu, jeho příběh, zbraně a schopnosti příjemnou formou komiksu na svých stránkách.

Kooperace čtyř nájezdníků je jen jeden ze způsobů, jak se prokousávat hrou. K dispozici je totiž i role osamělého bijce. Zatímco v týmu postupujete misí, napjatě vyhlížíte příchod antagonisty. Antagonista je role pro jednoho hráče, který se v blíže nespecifikovaném okamžiku objeví v právě probíhající misi a má čtveřici překazit plány. Jakožto antagonista dopředu víte, za jaké hrdiny všichni hráči hrají, a podle toho si můžete vybrat nejvhodnější postavu. V boji s nájezdníky vám pak pomáhají houfy postav ovládaných AI.

Jak se bude tahle multiplayerovka plná roztodivných hrdinů a antihrdinů hrát, se dozvíte už brzy díky uzavřené betě, do které se můžete hlásit zde. Systémem Raiders of the Broken Planet připomíná třeba Evolve, což je trochu varovné přirovnání. 

Nejnovější články