Atmosférický horor Darkwood  láká interaktivním trailerem
zdroj: tisková zpráva

Atmosférický horor Darkwood láká interaktivním trailerem

21. 7. 2014 14:55 | Video | autor: Jakub Kovář |

Představte si, že jdete temným lesem, a v ruce máte baterku, jejíž kužel osvětluje jen malou výseč před vámi. Co se asi skrývá ve tmě? V našem světě většinou nic. Pokud byste ale věděli, že v lese někde jsou zmutovaní psi, přízraky a bůhví co ještě, asi byste tak klidní nebyli. Svět Darkwood má být takových překvapení plný, přičemž atmosféru strachu z neznáma chce budovat především náhodným generováním herního světa a také faktem, že jak jednou umřete, musíte začít znovu, ne nahrát starou pozici.

Utíkání před monstry a objevování záhadného lesa plného opuštěných chatek, kostelů a záhad má tvořit páteř hratelnosti. Nosnými obratli je především děsivá atmosféra, která a také fakt, že jednotlivá monstra mají mít specifické modely chování umělé inteligence. Dalšími složkami však budou i prvky, které vám umožní se s lesem vypořádat po svém. Kupříkladu soubojový systém, jenž na první pohled trochu připomíná Hotline Miami. V lese, především u mrtvol, totiž objevíte spoustu zbraní na blízko a několik málo na dálku, abyste si to s některými monstry vyřídili hezky ručně a stručně.

Sekeru ale nemusíte nutně zatnout jen do hlavy nepřítele, ale také si pomocí ní vytvořit únikovou cestu skrz zamčené dveře. Při objevování světa ale najdete podstatně více věcí, které půjde v pokročilém systému tvorby předmětů kombinovat. Měli byste tak být schopni vytvořit nové předměty, pasti, ale i barikády, jež vám na chvíli udrží monstra od těla. Přežíváním se také rozvíjí schopnosti vašeho herního alter ega a profilovat se půjde i pomocí několika perků.

Darkwood potom slibuje i rozdělení do několika kapitol, v nichž odhalíte, proč je vlastně les tak děsivé místo, jak jste se v něm ocitli a co vás čeká. Prvek variability v jasně vytyčeném příběhu pak mají obstarávat vaše volby, jež dle autorů ovlivní vyznění celé hry. Ostatně okolo voleb se točí i trailer, jenž se ptá na jednoduchou otázku „Bojovat, nebo utéct?“ Alespoň prolog a první kapitolu příběhu si budete moci v Early Access verzi hry vyzkoušet už 24. července.

Nejnovější články