Augmentovaná realita Minecraft Earth vás zve do uzavřené bety
zdroj: tisková zpráva

Augmentovaná realita Minecraft Earth vás zve do uzavřené bety

12. 7. 2019 12:35 | Video | autor: Šárka Tmějová |

Microsoft nám Minecraft Earth zatím předváděl hlavně skrz augmentovanou realitu plnou stavění a kooperace. Abyste ovšem mohli stavět, prvně potřebujete spoustu materiálů. K těm se podle všeho dostanete stylem Pokémon Go, tedy procházením po městě a sbíráním na kostičkovaném plánu na displeji vašeho telefonu. Názornou ukázku najdete na videu v článku.

Stejně jako na vás na ulicích vyskakují náhodní pokémoni, najdete v Minecraft Earth interaktivní prvky. Truhly v sobě ukrývají předměty a suroviny, z prasátek během pár tapnutí nedostanete maso, nýbrž se vám schovají do inventáře, abyste je mohli zase vypustit ven.

V pozvánce do bety Microsoft opět ukazuje i stavitelský mód s augmentovanou realitou, kde si stavitelské plány můžete prohlížet a upravovat. Různé biomy a varianty odemykáte levelováním, levely získáváte zase chozením a sbíráním. Úpravy svých kamarádů vidíte v reálném čase na vlastním telefonu. Jakmile se vám výsledek líbí, stavba se zvětší a překryje reálný svět, kde ji můžete dále prozkoumávat. Jen pozor na creepery.

zdroj: Archiv

Stejně jako u ostatních mobilních her závislých na datech a poloze si pro hraní Minecraft Earth budete chtít pořídit hodně silnou powerbanku. První možnost si tenhle zážitek otestovat dostanete v letní uzavřené betě. Do ní se můžete přihlásit na oficiálních stránkách, ať už máte Android, nebo iPhone. Třeba vám bude přát štěstí!

Nejnovější články