Baldur’s Gate 3 se připomíná teaserem, ale víc se dozvíme až v únoru
zdroj: Larian Studios

Baldur’s Gate 3 se připomíná teaserem, ale víc se dozvíme až v únoru

17. 1. 2020 16:15 | Video | autor: Šárka Tmějová |

Začátek roku je v herním průmyslu typické období sucha, které přináší jen málo zpráv a ještě míň z nich je dobrých. Dívám se na vás, herní odklady! Proto je třeba vzít zavděk i zprávami, které nejsou kdovíjak konkrétní, a tentokrát je tím vyvoleným krátký teaser na Baldur’s Gate 3. Neukazuje žádné nové záběry ze hry, spíš zákulisí vývoje, slibuje ovšem únorovou nálož informací. A návrat jednoho starého známého.

S popiskem: „Něco se chystá.“ se video objevilo na oficiálním twitterovém účtu Baldur’s Gate 3. Chystané RPG od Larian Studios, kteří kvůli jeho vývoji pozastavili vývoj vlastního projektu ze série Divinity, bude podle všeho poměrně ambiciózní. Kromě nahrávání orchestrálního soundtracku a focení na pláži se totiž mezi záběry objevilo i vlastní motion capture. Klasická izometrická RPG obvykle propracovanými animacemi zrovna neoplývají.

zdroj: Archiv

Lariani se sami nechali slyšet, že pro ně jde zatím o největší projekt. Budete se do něj moct vrhnout jak sami, tak v kooperativním režimu. Baldur’s Gate 3 příběhově naváže přesně tam, kde Shadows of Amn skončilo, ale zhruba o sto let později. Nabídnout má velkou svobodu, rozhodování s výrazným dopadem, zajímavé parťáky a zapamatovatelné souboje.

zdroj: Archiv

Ve videu se navíc v úvodu objevuje krátká citace: „Hodně se toho stalo od té doby, co jsi naposledy navštívil Baldur’s Gate, příteli. Je čas se vrátit.“ Na těchto slovech by nebylo nic až tak zajímavého, kdyby neměla jednoho konkrétního autora: Podepsaný je pod ní Volo alias Volothamp Geddarm neboli proslulý cestovatel a spisovatel, kterého si můžete pamatovat z předchozích dílů coby vypravěče a také nehratelnou postavu (A ukrást mu akvamarín. Promlouvá můj vnitřní RPG zloděj.).

A to by bylo prozatím všechno. Něco víc nám Larian Studios slibují ukázat 27. února 2020.

Nejnovější články