Battle royale v Battlefieldu V oslňuje množstvím vozidel, velikostí mapy a destrukcí
zdroj: tisková zpráva

Battle royale v Battlefieldu V oslňuje množstvím vozidel, velikostí mapy a destrukcí

22. 3. 2019 13:12 | Video | autor: Patrik Hajda |

Zatímco konkurenční Call of Duty: Black Ops 4 je díky módu battle royale v nejlepší možné kondici, Battlefield V se do ní teprve pokusí dostat počínaje příštím pondělím. Battle royale je zkrátka nový standard a jeho dosavadní absence v multiplayerové střílečce z druhé světové války byla znatelná. Ovšem z oficiálních záběrů z probíhajícího masakru snadno nabydete dojmu, že se čekaní vyplatilo.

Recept je samozřejmě stále stejný, jen s několika vlastními přísadami. Na největší mapě v historii série, jejíž velikost je desetinásobná oproti mapě Hamada, se sejde 64 hráčů, kteří svedou líté boje na zemi, vodě i ve vzduchu. Battle royale v podání Battlefieldu V jménem Firestorm totiž upřednostňuje používání vozidel.

Těch bude do začátku celkem sedmnáct a najdete mezi nimi malé vrtulníky, klasická vojenská vozidla a obojživelníky, zemědělské stroje, a nechybí samozřejmě ani tanky. Některé z nich čekají na svého pilota a řidiče jen tak v terénu, další se snáší z nebes na padácích a pro ty nejlepší musíte do podzemních krytů, jejichž otevření si vyžádá jistou míru kooperace.

zdroj: Archiv

Nicméně i zbraní bude dostatek, včetně těch protitankových. Počítejte s různými raritami volně se válejících kvérů, ale opět platí, že pro ty nejlepší kousky musíte vynaložit trochu úsilí. Třeba rozlousknout naditý sejf a nenechat si u toho vystřelit mozek z hlavy.

Po celou dobu vám bude kromě soupeřů dýchat na záda i ohnivá stěna, která postupně zmenšuje vaše krvavé hřiště a po cestě ničí cokoliv, co se jí pokusí postavit. Destrukce přitom hraje také důležitou roli. Zakempovaného odstřelovače ve věži s trochou štěstí sundáte jedinou dobře mířenou ranou z bazuky či hlavně tanku.

Mód Firestorm se následující pondělí konečně otevře všem majitelům Battlefieldu V a dá se předpokládat, že se časem rozroste o nové prostředky a snad i mapy. A i když je konkurence v tomto novodobém žánru velmi silná, prostředí druhé světové války je čistě dle mého názoru mnohem zajímavější a lákavější než prázdné postapo nebo barevný svět plný strašně drsných hrdinů. Uvidíme, jak Firestorm přijme široká veřejnost.

Nejnovější články