Battlefield V ukazuje devastaci Rotterdamu a mód battle royale
zdroj: tisková zpráva

Battlefield V ukazuje devastaci Rotterdamu a mód battle royale

16. 8. 2018 16:59 | Video | autor: Václav Pecháček |

Gamescomová marketingová mašina se pomalu rozjíždí jak ze spánku probuzený Tiger, což musí potěšit všechny fanoušky série Battlefield. Její nový přírůstek se pochlubil dalším trailerem, který vám ukáže válkou zničené Nizozemsko, zmrzlý Narvik, vyprahlé pouště severní Afriky – a nakonec i mód battle royale, v němž se na hráče ze všech stran valí neprostupná stěna ohně.

Akce na videu je samozřejmě sestříhaná totálně přehnaně a bombasticky, ale hře se nedá upřít, že vypadá (a zní) nádherně. Zamlouvá se mi i výběr netradičních bojišť – Norsko jsme už viděli v uzavřené alfě, městské prostředí Rotterdamu je taky zajímavé, a severní Afrika sice trochu připomíná minulý Battlefield 1, ale co by byla druhoválečná střílečka bez pouštní mapy?

zdroj: Archiv

Otazník visí nad battle royale. Hra se obecně tváří celkem realisticky, nebo alespoň autenticky, a vyhýbá se úplným nesmyslům, ovšem magický kruh ohně, který se stahuje kolem posledních přeživších, působí spíš jako něco z Harryho Pottera než druhé světové války. Ale nějak ty ovečky na porážku nahnat musíte, i když jsou to zrovna po zuby ozbrojené ovečky dřepící v obrněném tanku.

Uvidíme, co ze své nabídky nechá DICE osahat nedočkavé novináře. Za nás se v Německu k hraní nového Battlefieldu dostane Adam a jeho reakce nám toho o kvalitách hry řekne určitě mnohem víc než vyumělkovaný trailer. Zbytek světa se dočká 19. října na PC a konzolích.

zdroj: Archiv

 

Nejnovější články