„BattleTech je Hra o trůny ve vesmíru,“ popisují autoři svou tahovku s mechy
zdroj: tisková zpráva

„BattleTech je Hra o trůny ve vesmíru,“ popisují autoři svou tahovku s mechy

12. 4. 2018 11:03 | Video | autor: Václav Pecháček |

Zrovna s Daenerys a spol. bych si tedy chystanou tahovou strategii BattleTech nespojil. Nejspíš za to můžou ti ohromní mechové, v nichž vaše eskadra žoldáků pochoduje po nejrůznějších planetách a střílí kolem sebe z plasmových zbraní, ale když to říká sám Mitch Gitelman ze studia Harebrained Schemes, tak na tom asi něco bude. „Hra o trůny plus Pacific Rim ve vesmíru.“ Budiž! Jako důkaz v článku najdete nové příběhové video.

Hlavní vývojář hry Mike McCain srovnání se Západozemím upřesnil: „Jsou to rytíři a šlechta, akorát místo rytířů to jsou obří bojové stroje.“ Je fakt, že ve vesmíru právě probíhá občanská válka, a ačkoli není složený z roztavených mečů, bojuje se tu o trůn. Na něm by právoplatně měla sedět vaše nová šéfová, královna Kamea, ale bohužel ji sesadil její strýc, který si v traileru střihne řádně fašistické cameo.

zdroj: Archiv

Vaším úkolem bude plnit pro královnu mise, pro něž se její pravidelná armáda nehodí – takže bych čekal buď něco tajného, nebo něco nemorálního. Odměnou vám budou samozřejmě penízky (jste koneckonců žoldáci), ale také reputace. Ta se bude lišit podle toho, jak si budete počínat. Některé frakce vás budou mít rády, jiné vás budou nesnášet, a ať už bude vaší primární motivací bohatství, sláva nebo opětovné dosazení královny na trůn, musíte se u toho starat o své mužstvo.

Kráčející ocelový kolos vám není k ničemu, pokud uvnitř něj nesedí řádně motivovaná žena nebo muž, kteří jsou ochotní poslouchat vaše rozkazy. Bude tedy zajímavé sledovat reakce hráčů, kterým v inboxu pípne velmi lukrativní nabídka od zlého uzurpátora. Sice je výrazně méně sympatický než jeho krásná neteř, ale vesmírné dolárky nesmrdí, ani když vám je podávají ruce potřísněné zločiny proti lidskosti.

BattleTech si svou premiéru odbude za dva týdny, 24. dubna, na PC a Macu, přičemž Linux by měl následovat někdy v budoucnu. Už teď si hru můžete předobjednat třeba na Steamu za 40 eur.

Nejnovější články