Bethesda se raději zřekla velmi špatně vypadajícího filmu Doom: Annihilation
zdroj: tisková zpráva

Bethesda se raději zřekla velmi špatně vypadajícího filmu Doom: Annihilation

12. 3. 2019 12:35 | Video | autor: Šárka Tmějová |

S filmovými adaptacemi her je to složité. Jen vzácně jsou lepší než příšerné a dost často jim nepomůžou ani jinak celkem dobří herci jako v případě filmového Dooma z roku 2005, kde se objevili Karl Urban, The Rock a Rosamund Pike, a dokonce se zčásti natáčel u nás na Barrandově. Trochu překvapivě oznámený Doom: Annihilation ale podle nového traileru nemíří ani na tu „jen trochu příšernou“ laťku.

Za Doom: Anihilation stojí Universal 1440 Entertainment, divize Universal Pictures Home Entertainment, a tento fascinující kousek zamíří rovnou na videa, v kinech ho tedy nevyhlížejte. Scénář napsal Tony Giglio, v jehož filmografii můžeme nalézt třeba film S.W.A.T.: Under Siege, který se na ČSFD chlubí krásnými 40 %. Už máte strach?

To byste měli, protože tým vesmírných mariňáků se vydává prozkoumat nouzový signál z marťanského měsíce, který ovládly síly pekla. V tomto neotřelém příběhu si zahraje skotská herečka Amy Manson (seriál Bylo, nebylo), Louis Mandylor, Hari Dhillon a Nina Bergman, která o natáčení tweetovala už loni v květnu.

Spekuluje se o tom, že by mohlo jít o slibovaný restart filmového Dooma, o němž Universal uvažoval v roce 2011. Buď jak buď, s tímhle trailerem by mnozí asi byli radši, kdyby studio nechalo démony v klidu spát. Video na YouTube stihlo za necelý den nasbírat přes 11 tisíc palců dolů a ani ne desetinu těch nahoru.

Oficiální twitterový účet herního Dooma, spravovaný Bethesdou, k tomu pouze dodal, že „s filmem nemá nic společného.“ A je to tak asi dobře. 

Na vaše přehrávače dorazí Doom: Annihilation slovy traileru „brzy,“ pravověrní fanoušci série ale dál mohou vyhlížet raději chystaný Doom Eternal, který by měl rozpoutat to pravé videoherní peklo někdy v průběhu letošního roku.

Doom film zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články