Bitevní mamuti drtí v novém videu k Total War: Warhammer lidské armády
zdroj: tisková zpráva

Bitevní mamuti drtí v novém videu k Total War: Warhammer lidské armády

26. 7. 2017 12:36 | Video | autor: Aleš Smutný |

Jak vás před pár dny informoval Vašek, první díl Total War: Warhammer ještě neskončil s přidáváním nových frakcí. 10. srpna totiž vychází DLC, které se zaměřuje na severské uctívače Chaosu z Norscy. Zatímco první trailer se zaměřil na příběhovou stránku věci, tenhle dává nahlédnout na to, jak asi vypadá útok těžkých jednotek podporovaných šiky Marauderů. Napovím – drtivě.

Základ armády Norscy spočívá v pseudovikinských Marauderech, mezi nimiž najdete kopiníky, válečníky s obouručními zbraněmi, berserky i těžkou pěchotu v podobě šampionů. Nicméně kladivem k téhle kovadlině budou monstra a zvířata, kterých mají seveřané na rozdávání a během kampaně za ně budete moci v rámci úkolových řetězců další obludy získávat.

Asi nejefektnější, ale také nejefektivnější je válečný mamut, který funguje jako multifunkční supertank. Ve videu je vidět, jak rozběhnutá pravěká obluda rozmetá pečlivě srovnané řady lidské pěchoty. Co není vidět, je fakt, že tahle monstra šíří strach i terror, což znamená, že morálka se bude hroutit lusknutím prstů. A kdyby vám nestačila účinnost proti pěchotě, jezdci na mamutech mají oštěpy efektivní proti velkým potvorám. Popřípadě si můžete vytrénovat speciální verzi s válečnou svatyní na hřbetě, kde najdete oltář jednoho z bohů Chaosu, který podporuje vaši morálku.

zdroj: Archiv

Tím ovšem výčet bestiálních jednotek nekončí. Vlkodlačí Skin Wolves ještě patří k těm menším, ovšem specializujících se na lov velkých monster. Ledoví vlci z Norscy jsou zase rychlí, nic moc si nedělají z šípů a především disponují další speciální schopností některých jednotek Norscy – popálení mrazem. Mají kolem sebe auru, která nepřátelům způsobuje konstantní poškození. Stejný trik mají v rukávu, tedy pokud rukávy mají, ledoví trollové, kteří k tomu přibrali i regeneraci.

Ještě větší je obr, který šíří terror, ledový wyrm a pokud byste chtěli něco sofistikovanějšího, Maraudeři disponují několika typy lehké jízdy a pak drtivými válečnými vozy. K tomu přidejte fakt, že kampaň za Norscu bude mít několik unikátních prvků jako je pravidlo hord s možností stavět dočasné tábory a případně si můžete z hlavních měst udělat vlastní masivní citadely uctívající vámi vybraného boha Chaosu (což ty ostatní pěkně naštve). Hraní za severské nájezdníky by tak mohlo být dost odlišné od ostatních frakcí.

zdroj: Creative Assembly

Samostatně vás DLC vyjde na 10 eur, v předobjednávce pak 9. Pokud si ale předobjednáte Total War: Warhammer II, dostanete Norscu zdarma. 

Nejnovější články