Bitva Gelflingů a Skeksisů je na spadnutí, blíží se tahovka The Dark Crystal
zdroj: tisková zpráva

Bitva Gelflingů a Skeksisů je na spadnutí, blíží se tahovka The Dark Crystal

27. 1. 2020 11:08 | Video | autor: Patrik Hajda |

Mašina na kvalitní seriály (a čas od času i filmy) zvaná Netflix loni nechala vyrobit na dnešní dobu unikátní podívanou The Dark Crystal, která navazovala na stejnojmenný film z osmdesátých let. Nechutné loutky obludných Skeksisů se rozhodly znetvořit krásný fantasy svět, jenže narazily na přehlížené malé bytosti Gelflingy, které jim to opět nandají i v počítačové hře The Dark Crystal: Age of Resistance Tactics.

Kdo má slabost pro tahovky a nedá dopustit třeba na Final Fantasy Tactics, ten by měl rozhodně zpozornět. Právě tam totiž The Dark Crystal: Age of Resistance Tactics čerpá značnou porci inspirace při snaze adaptovat pozoruhodné televizní dílo.

Ve hře se chopíte role těch hodných, kteří se snaží zachránit matku přírodu před lstivými utlačovateli, kteří navenek vystupují jako ti nejhodnější pánové pod sluncem, přičemž ve stínech kují pikle, hromadí jmění a vysávají život ze všeho kolem, jen aby sami docílili nesmrtelnosti.

zdroj: Gearbox

V tahovém rytmu si to s nimi vyříkáte v kostkovaných úrovních, kde se dostanou ke slovu hrdinové různého zaměření. Své Gelflingy můžete trénovat ve třech třídách, které definují jejich bojové dovednosti, přičemž po vylevelování se mohou specializovat na sekundární povolání.

Najde se místo pro šermíře, lučištníky i kouzelníky, v týmu se vám bude hodit jak brutální síla, tak schopnost chránit své druhy. I Skeksisové se budou vyvíjet a snažit se zastavit vaši hrdinnou pouť barevnou zemí, takže se budete neustále přizpůsobovat novým nástrahám.

zdroj: Gearbox

The Dark Crystal: Age of Resistance Tactics vypadá, jako že by mohl nabídnout dostatek taktické zábavy i hráčům, kteří nejsou obeznámení s předlohou. Na druhou stranu tvůrci se nijak zvlášť nerozpovídali o příběhové stránce hry, takže to možná nebude ideální vstupní bod do světa Temného krystalu. Do bitvy se pustíte už 4. února na PC, PlayStationu 4, Xboxu One a Switchi.

zdroj: Archiv

 

zdroj: Gearbox

Nejnovější články