Blazkowicz hledá ve Wolfenstein II spojence proti náckům mezi novými tvářemi, ale i věrnými přáteli
zdroj: tisková zpráva

Blazkowicz hledá ve Wolfenstein II spojence proti náckům mezi novými tvářemi, ale i věrnými přáteli

24. 8. 2017 18:31 | Video | autor: Patrik Hajda |

Ze všech těch různých videí z chystaného Wolfenstein II: The New Colossus jste měli možnost spatřit spoustu nových tváří, ale i poměrně dost starých známých. Na probíhajícím Gamescomu se tvůrci z Bethesdy v živém rozhovoru rozpovídali o jednotlivých postavách a jejich vztazích k hlavnímu sympaťákovi Blazkowiczovi. Vrací se dokonce i opětovné rozhodnutí mezi Fergusem a Wyattem.

Byť je William Joseph Blazkowicz (nebo prostě BJ) pořádný tvrďák, svrhnutí úřadujících Němců v Americe je úkol i nad jeho síly. A protože nechce, aby jeho děti vyrůstali v tak absurdní zemi, hledá pomoc kde se dá. Z Manhattanu se na jeho stranu přidává Černá revolucionářská fronta pod vedením Grace, zatímco z New Orleans je přislíbena podpora vůdce odboje Hortona.

Blazkowiczův vliv však sahá mnohem dál a není se tak třeba divit, že za ním stojí i původní parta Kreisau Circle, se kterou jste měli co do činění ve Wolfenstein: The New Order. Kromě bláznivého Super Speshe vás s otevřenou náručí přivítají Set Roth, Max Hass nebo třeba Bombate. Zapomenout samozřejmě nemůžeme na tu vůbec největší podporu v podobě těhotné přítelkyně Anyi, která je hnacím motorem lokomotivy BJ.

zdroj: Archiv

Jak zmiňuji v úvodu, stejně jako v minulém díle, i tentokrát na vás padne tíha rozhodnutí mezi dvěma kamarády – Fergusem a Wyattem. Možná si říkat, jak je možné se rozhodovat mezi dvojicí, z níž jeden má být definitivně mrtvý. Je to zkrátka na vás. Pokud se chcete striktně držet návaznosti z minula, prostě se rozhodněte pro tu samou osobu.

Rozhodnutí má vliv na příběh i hratelnost. Z hlediska příběhu se důsledky dozvíme až na vlastní kůži, ale z hlediska hratelnosti vás Fergus obdaří zbraní Laserkraftwerk, zatímco Wyatt vám poskytne Dieselkraftwerk. Rozdíl je z názvu dobře patrný.

V boji za stranu odporu vám bude k dispozici základna – ponorka s roztomilým názvem Evino kladivo. Kromě vás ji budou využívat i NPC, kteří se s ní budou přepravovat mezi jednotlivými městy odboje a posilovat zde vliv. V rozhovoru přišla řeč i na studenou Němku Frau Engel, která nezamhouří oka, dokud BJ naposledy nevydechne. Ve fanatickém honu hojně využívá svou létající pevnost Ausmerzer. Wolfenstein II: The New Colossus vychází již 27. října na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Nejnovější články