Blíží se mapa Nového Mexika pro American Truck Simulator
zdroj: tisková zpráva

Blíží se mapa Nového Mexika pro American Truck Simulator

20. 10. 2017 9:30 | Video | autor: Patrik Hajda |

Mapa Spojených států amerických se v American Truck Simulator začíná velmi pomalu, ale jistě zaplňovat. Zatím lze brázdit široké dálnice a krásné silničky v Kalifornii, Nevadě a Arizoně a co nevidět se k nim přidá i Nové Mexiko. To zatím ještě nemá datum vydání, ale tvůrci z SCS Software již finišují a jako důkaz ukazují dvě minuty záběrů překrásné krajiny.

Nové Mexiko je země mnoha podob. V jednu chvíli uháníte po zdánlivě nekonečné dvouproudé dálnici uprostřed vyprahlé krajiny a překonáváte hluboké kaňony s průzračnými řekami, abyste se záhy ocitli obklopeni bujnými lesy a běloskvoucími skálami.

Příroda ale není tím jediným zajímavým na této zemi. Svá kouzla ukrývají i zdejší městské zástavby, ať už jde o hlavní město Santa Fe nebo třeba největší město Albuquerque. Právě to představovalo pro vývojáře obrovskou výzvu, zvláště tedy slavný špagetový uzel The Big I uprostřed města, jehož rozsáhlost měla značný vliv na chod hry v dané oblasti. Ale zlaté české ručičky si s tímto problémem nakonec poradily, takže se není čeho bát.

zdroj: Vlastní

Zajímavým místem k odpočinku je i město Roswell, které jistě všichni dobře znáte díky Roswellskému incidentu, při kterém bylo údajně zpozorováno UFO. Upřímně doufám, že si tvůrci dovolili menší vtípek v podobě easter egu s letícím talířem kdesi na obzoru.

A tím zajímavosti Nového Mexika nekončí. Naleznete zde těžařské oblasti, odlehlá odpočívadla, havarovaná letadla nebo třeba hudební silnici. Zatímco u nás se po najetí vozidlem na krajní bílou čáru vozovky ozve nepříjemný zvuk, který vás má probudit v případě možnosti sjetí ze silnice, v Novém Mexiku (a nejen tam) hraje vroubkovaný povrch čáry melodii. I takovýto detail bude součástí připravovaného DLC.

Na vydání Nového Mexika snad už nebudeme čekat dlouho. Otázkou však není jen datum vydání, ale i jeho cena. American Truck Simulator se zatím rozrostla o Arizonu a ta byla zdarma, ale počítat s podobným přístupem u všech dalších přídavků asi nemůžeme. A kam byste se rádi podívali příště? Logicky se nabízí Oregon, Utah a Texas.

Nejnovější články