Blizzard nám dává echo o 32. hrdince Overwatche
zdroj: Blizzard

Blizzard nám dává echo o 32. hrdince Overwatche

19. 3. 2020 13:50 | Video | autor: Šárka Tmějová |

Neslyšíte nějakou divnou ozvěnu? Pokud máte ze své domácí izolace sluchové halucinace, za normálních okolností byste měli vyhledat lékaře, ale teď s tím ještě počkejte, možná je to jen nová hrdinka do Overwatche. Blizzard včera ve svém klasickém filmečku odhalil 32. postavu pro svou hrdinskou střílečku – je jí Echo, fascinující umělá inteligence, která kráčí ve šlépějích Cortany z Halo či EDI z Mass Effectu, protože má fyzické tělo. Samozřejmě modré.

Představovací video navazuje na tradici krátkých animáků, ze kterých Blizzard stále zarputile odmítá udělat celovečerní film, i když jak jsme se dozvěděli na profilu prezidenta jeho produkční společnosti, práva na seriál na motivy Overwatche už firma někomu propůjčila. Takže bychom se v příštích letech mohli dočkat.

Ale zpátky k Echo. Mimo jejího původu se o samotné hratelné postavě příliš mnoho nedozvíte. Pro Overwatch ji stvořila vědkyně Dr. Mina Liao. Tedy až potom, co si vyčítala stvoření syntetických Omniků, kteří povstali proti lidem a málem zničili celou planetu. Liao přirozeně přemýšlela nad tím, jestli se její další výtvor nemůže podobně zvrhnout, ale zdá se, že Echo bude stát na té „hodné“ straně.

zdroj: Blizzard

O jejích schopnostech ani roli v týmu zatím nic moc nevíme, brzy by se ale měla objevit na testovacích serverech. Můžeme jen hádat na základě faktu, že vznikla z konceptu postavy pro zrušený Project Titan. Tam se Echo měla jmenovat Iris a Blizzard zamýšlel, že bude se svými částicovými paprsky, štíty a urychlováním pohybu jednou z jeho hlavních tváří. Z Titána už nic nebude, ale ten zbytek zní celkem nadějně. Její pozice každopádně bude spíš podpůrná než agresivní.

Stejně jako ostatní hrdinové, i Echo bude hratelná jak v prvním Overwatchi, tak i v nadcházející dvojce. Co se aktuální situace týče, momentálně se můžete ponořit do trojice sezónních příběhových PvE misí pod hlavičkou Archive. Letos trvají do 2. dubna, kdy je patrně vystřídají Velikonoce, potažmo další oslavy jara.

Nejnovější články