Bojový systém The Outer Worlds v sobě má hodně z Falloutu New Vegas
zdroj: tisková zpráva

Bojový systém The Outer Worlds v sobě má hodně z Falloutu New Vegas

14. 2. 2019 11:25 | Video | autor: Šárka Tmějová |

Nejnovější počin studia Obsidian vzbuzuje hodně zvědavosti. The Outer Worlds chce působit jako singleplayerové RPG ze staré školy, zároveň ale hodlá být přístupné i novější generaci hráčů. Přestože se v daleké budoucnosti často nevyhnete střelbě, v první řadě chce Obsidian akcentovat právě ony RPG elementy a vaše statistiky. Anebo se z přestřelky prostě vykecáte, ještě než stihne začít.

Hlavní designér The Outer Worlds, Charles Staples, to vysvětluje v čerstvém videu pro Game Informer. Přestože jde o čistokrevné RPG, musí jít zároveň o zábavnou střílečku z pohledu první osoby. Drobnější šarvátky tak vyřešíte prostě tím, že někoho střelíte do hlavy, ale komplexnější souboje už budou vyžadovat určitou taktiku a používání schopností i dovedností.

Ne každý nicméně hraje RPG v roli nabušené bojové mašiny a spousta z nás preferuje charismatické postavy, které každého v rádiu pěti kilometrů okouzlí, až zapomene, proč vám vlastně v první řadě chtěl ustřelit hlavu.

Pro futuristické bardy je tedy připravená vůdcovská statistika, díky které můžete využívat i schopnosti svých parťáků. Čím radši vás mají, tím líp pro vás, protože si nebudete muset sami špinit ruce a jen je na bojišti lehce korigovat, zatímco nepříjemnosti vyřídí za vás.  

Samotné souboje v sobě rozhodně nezapřou Fallout: New Vegas. Zaměřovací systém V.A.T.S. v The Outer Worlds samozřejmě nebude, ale podobně jako třeba ve hrách s Maxem Paynem můžete zpomalovat čas. Taktická dilatace času vyprchává s tím, jak střílíte nebo se pohybujete, především v ní ale můžete pečlivě vyhodnotit nastalou situaci.

I paleta zbraní bude vcelku pestrá, od pistolek přes pušky až po obří kulomety, lasery nebo zbraně nablízko. Některé z nich si můžete vylepšovat různými zaměřovači, tlumiči, většími zásobníky a tak dále, jiné se zase rychleji opotřebovávají, ale dokáže je opravit kdejaký fušer.

V kombinaci s ostatními věcmi, které o The Outer Worlds víme, to zní jako poměrně rozumný přístup. Zatímco vizuálně mi pořád nejvíc připomíná Bioshock, rukopis studia stojícího za New Vegas je na hratelnosti z prozatímních videí rozhodně znát. Snad Obsidian své fanoušky tímhle počinem nezklame, jako se to loni povedlo Bethesdě.

Nejnovější články