Brutálních bitev v Mordhau se účastní rytíři a lučištníci, ale také bardi a vrhači kamení
zdroj: tisková zpráva

Brutálních bitev v Mordhau se účastní rytíři a lučištníci, ale také bardi a vrhači kamení

17. 9. 2018 14:47 | Video | autor: Patrik Hajda |

Mount & Blade, Chivalry: Medieval Warfare, For Honor, War of the Roses… Každý v Mordhau spatří něco trošku jiného, ale důležité je, že výsledná řezničina vypadá skvěle. Pro hektolitry krve tryskající z uťatých končetin a proražených lebek se v této nerealistické historii nejde daleko. A daleko není ani datum vydání, které cílí na začátek příštího roku.

Prvotina studia Triterion se rozhodně nedrží zkrátka. Ambiciózní Mordhau nabídne líté boje na velmi osobní úrovni díky pohledu z první osoby. V Unreal Engine 4 vykreslí blyštivá brnění různých národů, desítky chladných zbraní od klasických mečů, přes halapartny a kopí, až po různé sekery, kladiva a palcáty.

Nový vývojářský deníček ale předvádí ještě širší záběr středověkých zájmů. Na bojišti o 64 hráčích se logicky neztratí lučištníci a kušníci, ovšem osvojení stylu s rozechvěným mířením si vyžádá menší trénink.

zdroj: Archiv

Zato jízda na koni přejde do krve rychle. Jako vraždící nástroj poslouží samotné zvíře, ale výpad s tyčovou zbraní rovněž pošle nepřítele k zemi bez větších potíží. Jen se nesmíte dostat do chumlu lidí v jiných barvách, protože v takovém případě nastane hořký konec dřív, než stihnete říct: „hyjé“.

Video, a tedy hra samotná, nešetří brutalitou. S odpovídající zbraní se z vás stane zkušený řezník, který soupeři utne ruku třímající meč a odkáže ho tak ke grotesce známé z montypythonovského Svatého grálu. O zbraň můžete přijít i méně bolestivou cestou a pak vám zbude maximálně tak kopání a vrhání kamení.

Nebo můžete sáhnout po těžším kalibru a nabíhající nepřátele prošpikovat obřím šípem z balisty, případně jim na hlavu hodit balvan pomocí katapultu. V běhu to všechno dohromady vypadá zábavně, nemluvě o hlubších mechanismech vyzbrojování vaší postavy, úpravy zbraní a srandičky z úplného konce videa.

Mordhau je momentálně v uzavřené alfě, do které se dostanou pouze ti, kteří hru podpořili na Kickstarteru. Hra měla původně vyjít již v březnu letošního roku, ale tvůrci radši sáhli po odkladu, aby nám na začátku příštího roku dodali zážitek vybroušený jako ostří obouručáku.

Nejnovější články