Budova federálního úřadu v akční hře Control je jako Tardis – větší uvnitř
zdroj: tisková zpráva

Budova federálního úřadu v akční hře Control je jako Tardis – větší uvnitř

8. 8. 2018 10:59 | Video | autor: Patrik Hajda |

Mediální masáž připravované akční adventury Control od Remedy pokračuje třetím vývojářským deníčkem, který si bere na paškál hlavní dějiště hry – nevzhledný betonový mrakodrap bez oken, ve kterém sídlí FBC, neboli Federální úřad pro kontrolu. Tvůrci hry ve videu odhalují taje této organizace skrývající nevysvětlitelné jevy před veřejností. Sama budova je přitom velice záhadná.

Jak se ve videu ukázalo, úřad je skutečně mnohem větší uvnitř. Není to jen betonová zrůda plná kójí s gigantickým schodištěm. Nikdy totiž nevíte, co čeká za dalším rohem, jaký třeba úplně nový svět se odhalí po pouhém zapnutí žárovky. Dokonce i když poběžíte jen rovně a měli byste každou chvíli z logiky věci narazit na zeď, spletité chodby budovy budou pokračovat pocitově až donekonečna.

Pomocí malých střípků se nám o hře Control postupně skládá zajímavý obraz. Předchozí vývojářský deníček se věnoval titulní kontrole ve všech myslitelných směrech, zatímco první deníček si lehounce posvítil na příběh inspirovaný sci-fi vlnou New Weird. Vývojářské deníčky se sice objevují každé dva týdny, ale hra samotná je ještě na míle vzdálená. Vyjde totiž kdovíkdy v příštím roce.

zdroj: Archiv

Nejnovější články