Call of Cthulhu se před vydáním připomíná znepokojivými scénami
zdroj: tisková zpráva

Call of Cthulhu se před vydáním připomíná znepokojivými scénami

26. 10. 2018 19:30 | Video | autor: Patrik Hajda |

Call of Cthulhu by měla dostat ocenění za nejodvážnější hru roku. Být prvním titulem, který vyjde pouhé čtyři dny po jedné z nejočekávanějších her současnosti, s sebou přináší nemalá rizika. Ani náhodou k sobě nepřirovnávám detektivní horor a westernovou akci v otevřeném světě, ale přeci jen se následujících pár týdnů většina pozornosti obrátí k Red Dead Redemption II. Ale pokud novinka od Rockstaru není vaším šálkem čaje, launch trailer Call of Cthulhu dokáže nalákat.

Call of Cthulhu už v úterý odstartuje příběh detektiva Pierce, který je pověřen vyřešením záhadného případu zmizení Sarah Hawkinsové. Co se zpočátku může zdát jako běžná detektivní rutina, se záhy zvrtne v živoucí noční můry. Pierce se dostává mezi kultisty a prastaré bytosti, které přichází z jiných dimenzí, aby terorizovaly svět lidí.

Ale znáte to. Je těžké rozlišit skutečnost od čirého výplodu mysli. Zvlášť v případě velice problémového Pierce, který trpí posttraumatickou stresovou poruchou, kterou léčí alkoholem (jak jinak).

zdroj: Archiv

Nezdá se proto jako nejvhodnější kandidát pro řešení komplikovaných případů a odvedení kvalitní detektivní práce, ale o to tu možná ve výsledku vůbec nepůjde. Pokud se nebojíte spoilerů, můžete se podívat na hodinu z hraní, kterou vývojáři ze studia Cyanide uvolnili začátkem září.

Video výše je poslední upoutávkou před vydáním Call of Cthulhu, ke kterému dojde 30. října na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Nejnovější články