Call of Cthulhu se připomíná hrůzu nahánějícím trailerem s fantasmagorickými výjevy
zdroj: tisková zpráva

Call of Cthulhu se připomíná hrůzu nahánějícím trailerem s fantasmagorickými výjevy

16. 6. 2017 9:00 | Video | autor: Patrik Hajda |

O oficiální hře s monstrem Cthulhu, zasazené do šíleného světa geniálního spisovatele Lovecrafta, jsme naposledy psali téměř před půl rokem. Tehdy nás vývojáři z Cyanide Studio vyděsili povedeným videem, napěchovaným hororovými scénami a lidským šílenstvím. U příležitosti E3 nyní vyšel další trailer, který je neméně děsivý a snad ještě více rozpolcený mezi existenci dvou odlišných světů.

Začíná to poměrně nevině. Soukromý detektiv Edward Pierce je vyslán na ostrov Darkwater Island vyšetřit tajemnou vraždu jedné rodiny. Původní úkol začne po chvíli nabírat úplně nový směr, když se snad každý místní zdá podezřelý, objevují se nová těla a zase mizí a do toho vidíte zmrzačené velryby, až začne být těžké rozpoznat skutečnost od nesmyslů.

A o tom je v podstatě i nový trailer, který propuknutí šílenství krásně shrnuje do tří minut. Z počátku jen prozkoumáváte ostrov a panství, ve kterém se hrůza odehrála. Byť zatím o nic nejde, už tady se dá temná atmosféra krájet.

zdroj: Archiv

Ještě zajímavější to začne být se záhadnou postavou, která před Edwardem uteče do sklepení. Tedy sklepení, spíše jde o systém jeskyní plný kultistů, uctívající to nejtemnější zlo. Ani se nedivím, že z toho děsivého pohledu na rozsekané mořské plody a opláštěné postavy s prapodivnými obličeji Edwardovi hráblo.

Jak se však ukázalo, byla to jen opravdu zlá noční můra. Nebo snad ne? Vyústění videa spolu se základní premisou u mě okamžitě vyvolalo vzpomínky na výtečný Prokletý ostrov od Dennise Lehaneho, kde se hlavní postava (ve filmové adaptaci výborně zahrána DiCapriem) potýká s podobnými psychickými problémy rozdvojené osobnosti.

Právě s nejistotou skutečnosti okolního světa a koneckonců i existencí sebe sama by si hra měla pohrávat mnohem více, než se základní detektivní zápletkou, která by však neměla zcela ustoupit do pozadí. Tvůrci také slibují, že nemá jít o horor plný lekaček, ale strach se má budovat napětím a pochybami. Byť se v novém traileru jedna lekačka objevila, dá se jim toto tvrzení věřit. Strašidelná atmosféra se hře opravdu upřít nedá.

Call of Cthulhu vyjde na PC, PlayStation 4 a Xbox One ještě během letošního roku, a s každým dalším trailerem se zdá, že půjde o vážně solidní horor. Pokud nás tedy videa jen neklamou perfektním střihem.

Nejnovější články