České RPG Dungeons of Aledorn představilo nové město a dvě videa ze hry
zdroj: tisková zpráva

České RPG Dungeons of Aledorn představilo nové město a dvě videa ze hry

17. 1. 2017 18:56 | Video | autor: Václav Pecháček |

Tvůrci českého RPG Dungeons of Aledorn se po delší době přihlásili s novými informacemi o průběhu vývoje. Pochlubili se novými screenshoty a dvojicí videí, ale také upřesnili, kdy by rádi spustili očekávanou betaverzi – v létě letošního roku. Najdete v ní všechny zásadní herní mechaniky, vybavení a questy z hlavní dějové linie. 

To všechno je ale daleká budoucnost. Zájemci si zatím mohou na obrázcích prohlédnout druhé největší město ve hře - přístavní metropoli Voland. Tahle obezděná bašta prvních usedlíků na Sandemarově ostrově je plná námořníků, rybářů a pochopitelně také řemeslníků, kupců a cechů. Právě skrze cechy budete moci vylepšovat své dovednosti v rámci jedné z šesti dostupných tříd.

Další město, o které se vývojáři podělili, je pirátský úkryt Condra, který je dokonce vidět i na videu. To ukazuje, jak vypadá systém střídání dne a noci se vší hrou světa i stínů, která k tomu patří. Při samotném hraní vás pak v Condře čekají zajímavé, nelineární úkoly, které bude možné vyřešit více způsoby. Piráti jsou přece jenom proradná stvoření, a nikdy nevíte, jestli za celým questem nevězí nějaký podloudný motiv.

zdroj: Archiv

Druhé video ukazuje průchod jedním z mnoha připravovaných dungeonů. Podzemí vypadá stísněně a strašidelně i bez oblud, které do něj jistojistě časem přibudou. Zrovna na potvorách a jejich umělé inteligenci prý tým hodlá zapracovat, aby dostál slibům, že AI bude představovat opravdovou výzvu. V nepřátelských řadách bude fungovat systém hierarchie, kdy zlý velitel bude schopen své podřízené organizovat do vychytralé bojové jednotky. Ovšem pokud šéfa – třeba takový přízrak – zabijete, z obyčejných nestvůr se opět stane agresivní, chaotický dav.

zdroj: Archiv

Další oznámení se týká nového člena týmu, kterým je Johan Justoň, který by se měl věnovat vylepšení nekvalitních dialogů, což je aspekt, který hráči alfaverze kritizovali ze všeho nejvíc. Snad se lidem v Team21, pro které jde o první velký projekt, zadaří v tomhle i ve všech dalších ohledech.

Nejnovější články