Čínské povstalce vede v novém Total Waru drsná válečnice s dvěma sekerami
zdroj: tisková zpráva

Čínské povstalce vede v novém Total Waru drsná válečnice s dvěma sekerami

5. 12. 2018 18:00 | Video | autor: Václav Pecháček |

Období Tří říší nebylo pro Čínu zrovna klidné období. Různí vládci a pretendenti popadli zbraně a šli si spolu pěkně na férovku vyřídit nezaplacené účty – a běžný lid, jak už to tak bývá, kvůli jejich válkám trpěl. Někteří nuzáci se ale odmítli smířit s osudem, popadli ostré věci a zdrhli do hor, kde se z nich stali svobodomyslní bandité. Právě takovou frakci nově představuje Total War: Three Kingdoms.

Vůdkyní revolucionářů je Čeng Ťiang, nemilosrdná válečnice, která se s nikým nemaže, koncept obrany neuznává a radši všechny bezhlavě rozseká. Znalci románu Příběhy Tří říší, na němž je hra založená, teď možná budou trochu zmatení – tahle postava se v knize totiž nevyskytuje. Ve skutečnosti jde o smyšlenou kombinaci dvou skutečných lupičských vůdkyň, jejichž jména zaznamenaly historické anály.

Celý románový mód ale bude tak trochu pohádka, s generály, kteří jsou schopní osobně rozmašírovat celou armádu, takže není třeba nad drobnými nepřesnostmi ohrnovat nos. Pojďme se radši podívat, jak se za Čeng bude hrát. Nápověda: opatrní hráči, co rádi dobývají území pěkně kousek po kousku, by si měli vybrat jinou frakci.

Pro Čeng je nejdůležitější její vlastní nechvalná proslulost. Čím víc lidí se jí bojí a v hrůze šeptá její jméno, tím je mocnější a může si dovolit vylepšovat své království. A když se z ní stane ten nejobávanější postrach celé Číny, může se dokonce prohlásit císařovnou a usednout na trůn, který se předtím snažila spálit.

zdroj: Archiv

Aby se vás lidé báli, musíte dobývat vše, nač narazíte. K tomu vám pomůže zrychlené verbování, a jakmile se vám podaří podrobit nějaký stát, přijdou vhod zvýšené příjmy z tributu. Jen je problém, že takhle agresivního souseda nebude mít rád vůbec nikdo, takže zapomeňte na nějaká pevná spojenectví. Jste na to sami – šlechtici s modrou krví se proti vám spíš spiknou, než aby vám pomohli.

Možná by vám ale mohli pomoct kolegové bandité. Unikátní dilema, s nímž se frakce povstalců musí vypořádat, je následující: další povstalec Čang Jen kousek od vás válčí proti autoritám a vy mu můžete buď pomoct, nebo mu vrazit nůž do zad a velmi snadno rozšířit svoje území, i když na úkor jiných zoufalců, nikoliv zpovykaných pánů. Volba bude jenom na vás.

Total War: Three Kingdoms - Čeng Ťiang zdroj: tisková zpráva

Chcete-li si o Čeng Ťiang přečíst další detaily, doporučím vám blogpost přímo od vývojářů. Tam se dozvíte i užitečné strategie a další možnosti, které se vzpurné válečnici v průběhu kampaně naskytnou. Válka o Čínu vypukne už brzo, 7. března 2019, a Čeng bude u toho.

Nejnovější články