Code Vein připomíná Bloodborne říznutou anime a kooperací s AI parťákem
zdroj: tisková zpráva

Code Vein připomíná Bloodborne říznutou anime a kooperací s AI parťákem

3. 5. 2017 11:26 | Video | autor: Aleš Smutný |

Namco Bandai před dvěma týdny představili akční RPG Code Vein, o němž toho pořád moc nevíme. Tedy kromě postapokalyptického zasazení a faktu, že klíčovou roli budou hrát upíří, kam patří i váš hlavní hrdina, či hrdinka. První trailer toho o hře poodhaluje víc. Co se týče samotného stylu hraní, není o něm moc známo. Rozhodně hraje roli pozice a vyhýbání se útokům, ale zda bude hra blízko Bloodborne a Souls sérii, bude blíž ryzí bojovce a nebo bude někde na pomezí jako třeba Nioh není jasné.

K Bloodborne ale bude mít rozhodně blízko důraz na krev jako klíčový prvek, kolem nějž se vše točí a samozřejmě i apokalyptický styl prostředí a vaši nemyslící nepřátelé. Nicméně, co se týče právě vizuálního stylu nepřátel, vašich hrdinů a bossů, Code Vein vychází z tradičního, dá se říct mainstreamového stylu anime, což hru může od konkurence sympaticky odlišit.

Jak jste si určitě všimli ve videu, v boji jsou na vaší straně vždy dvě postavy. Nejde ale o klasickou kooperaci s jiným hráčem. Vy si na začátku vytvoříte postavu, následně si vyberete jednoho parťáka z nabídky a toho ovládá AI. Společně se pak vydáváte do série dungeonů a právě volba parťáka bude stejně důležitá, jako vaší výbavy. Každý z nich má totiž odlišné schopnosti a zbraně a stejně tak bude jinak spolupracovat s vaším buildem postavy.

zdroj: Vlastní

O umělou inteligenci parťáka se nebojím, protože na Code Vein pracuje tým pod vedením Hirošiho Jošimury, který stojí třeba za herní adaptací God Eater, kde hraje parta a koordinace útoků s vašimi AI společníky velkou roli. Samotné speciální schopnosti bude nabíjet krev nepřátel, jíž z nich můžete vysávat pomocí speciálních zbraní, takzvaných Blood Veils. Kromě toho bude ve hře i spousta jiných zbraní, od pušek, bajonetů, přes kopí, meče apod.

Code Vein zatím vypadá nadějně nejen díky vizuálnímu stylu, ale také z hlediska hratelnosti, byť jsme stále neviděli dost. Času je ale na komplexní představení všech prvků pořád dost. Hra má vyjít v roce 2018 na zatím neoznámené platformy. 

Nejnovější články