Čtenářský GamesPlay – PlayerUnknown's Battlegrounds
zdroj: tisková zpráva

Čtenářský GamesPlay – PlayerUnknown's Battlegrounds

25. 4. 2017 17:30 | Video | autor: Redakce Games.cz |

Největší herní fenomén posledních týdnů a měsíců? Rozhodně hra PlayerUnknown's Battlegrounds, jejíž early access verzi spustili tvůrci ze studia Bluehole, Inc. na konci března a už za tři dny z prodejů utržili přes 11 milionů dolarů. V polovině dubna pak dosáhli dalšího milníku, kterým je překročení hranice 100 tisíc naráz hrajících lidí na Steamu v jeden moment. Co je to vlastně za hru, že si tak rychle získala přízeň tolika lidí? Pokud už sami PlayerUnknown's Battlegrounds nehrajete, což je dost pravděpodobné, představíme vám hru v dalším čtenářském gamesplayi s Martinem Fialou.

Základy PlayerUnknown's Battlegrounds tkví v modifikaci DayZ Battle Royale pro Arma 2, respektive následně pro Arma 3 a H1Z1: King of the Kill. Tvůrcem herního módu Battle Royale je Brendan Greene, který v rámci komunity vystupoval pod nickem PlayerUnknown. A když se pak společně s tvůrci ze studia Bluehole, Inc. rozhodl zpracovat mod do samostatné hry, vznikl prapodivný název PlayerUnknown's Battlegrounds.

Podstatou hry je svižná a zároveň taktická hratelnost na kola, ve kterých se pořád něco děje. Hráč je nejdříve z letadla vysazen do oblasti bez jakéhokoli vybavení, které pak musí najít nebo je sebrat jiným hráčům poté, co je porazí. Každý pár minut se hratelná oblast mapy zmenšuje, čímž hra nutí přeživší hráče k postupné konfrontaci s ostatními, až nakonec zbude pouze jeden – vítěz. Třeba se se nám to dnes také povede.

Nejnovější články