Čtvrtá Yakuza se vrací na místo činu
zdroj: tisková zpráva

Čtvrtá Yakuza se vrací na místo činu

24. 11. 2010 13:06 | Video | autor: Aleš Smutný |

Na západě se sice série Yakuza (logicky) nikdy nedočkala takového úspěchu jako ve svém domovském Japonsku, ale i tak se zde vždy našlo dost nadšenců na to, aby ospravedlnili konverzi pro nejaponské publikum. Ve čtvrtém dílu se opět vrací drsňák Kazuma Kirjú, ale kromě něj dostanete do ruky i tři další hrdiny – Masajoši Tanimuru, Šuna Akijamu a Taiga Saedžimu.

Děj se tentokrát bude proplétat mezi osudy těchto čtyř charakterů, přičemž každý z nich si bude vytvářet unikátní vztahy a vyprávět klasicky podaný, notně japonský, příběh ze své perspektivy. Opět se vrátí známá čtvrť Kamuročo, kde už jsme pár hlav rozbili a podle traileru můžeme čekat opět drobná vylepšení a hlavně zcela novou zápletku.

Pouliční souboje se (pro místní publikum občas hůře stravitelnými) světelnými efekty, mlácení motorkami přes hlavu i stylové cut scény (revolver v zubech sice vykrádá Johna Woo, ale vypadá prostě skvěle). Zdá se, že se děj tentokrát bude soustředit hlavně na vývoj zločinu v Kamuroču a odbočky typu sirotčinec z třetího dílu zde nebudou. Trailer je sice anglicky, ale doufejme, že stejně jako v minulém díle bude audio plně japonské. V Evropě můžeme Yakuzu 4 očekávat na jaře příštího roku, na PS3.

Nejnovější články