Čtvrthodinové video Cyberpunku 2077 představuje rychlý průřez herními prvky i skvěle vypadajícím světem
zdroj: CD Projekt RED

Čtvrthodinové video Cyberpunku 2077 představuje rychlý průřez herními prvky i skvěle vypadajícím světem

30. 8. 2019 21:44 | Video | autor: Aleš Smutný |

Z cca třičtvrtěhodinového dema, které CD Projekt ukazoval na E3 a Gamescomu novinářům nyní vydal sestříhanou patnáctiminutovou verzi, ve které toho předvede opravdu hodně, především díky komentáři, ale nečekejte souvislý záznam z hraní mise. Je vidět, že CD Projekt toho chtěl ukázat hodně, ale na atraktivnějším časovém úseku, než je třičtvrtěhodina.

Špatně se mi tak polemizuje s kolegy, kteří byli z dema nepříliš nadšení, protože načrtnuté herní možnosti a systémy se mi prostě a jednoduše líbí, ale oni viděli víc. Systém skillů, různých možností reakcí v rozhovorech v závislosti na příběhovém pozadí postavy, které si zvolíte či na schopnostech… v těchto fázích mi přijde, že je Cyberpunk 2077 hodně blízko Shadowrunu od Harebrained Schemes.

Co ve hře videu není tolik vidět, je střelba, což zčásti bude zhuštěním obsahu zčásti asi i faktem, že se prakticky všechna média shodla na tom, že střelba nevypadá nějak úchvatně a chybí ji pocit reálnějšího zpětného rázu. Pokud mi z videa jde něco proti srsti, je to souboj se Sasquatch, která vypadá jako klasické pižlání opravdu dlouhého HP baru u bosse, kdy si můžete pomoci střílením do světýlek na zádech. Už u monster v Zaklínači na mne zdlouhavá repetetivnost odekávání bazénu životů občas působila negativně a tady, u lidí, jakkoliv narvaných cyberwarem, to působí ještě podivněji, než u obra či vlkodlaka.

Jinak mi ale ukázka přijde velmi nadějně vypadající. Svět vypadá velmi dobře, výše zmíněné možnosti mají obrovský potenciál a víme, že jde o studio, které má za sebou tři Zaklínače, včetně masívní a skvělé trojky (a to říkám jako člověk, který u něj našel skvrnky na kráse). Vše zatím nasvědčuje tomu, že mne konečně čeká pořádná tříáčková kyberpunková story a následně nezastavitelná vlna her s kyberpunkovou tematikou. A pokud vám čtvrthodinka nestačí, níže najdete QnA s tvůrci, které vám zabere hodinu a čtvrt.  Cyberpunk 2077 vyjde 20. dubna na PC, PS4, Xbox One a Google Stadia.

zdroj: CD Projekt RED

Nejnovější články