Čtyři postavy, čtyři trailery. Seznamte se s hlavními hrdiny Call of Duty: WWII
zdroj: tisková zpráva

Čtyři postavy, čtyři trailery. Seznamte se s hlavními hrdiny Call of Duty: WWII

20. 9. 2017 12:35 | Video | autor: Václav Pecháček |

To, že singleplayerové kampaně série Call of Duty cílí na co největší filmovost, není žádná novinka, a nejinak tomu bude v případě Call of Duty: WWII. Místní příběh vážně vypadá jako druhoválečný film – sice nepříliš originální, ale každopádně vysokorozpočtový, který by nejspíš mohl uspět i bez přidané interaktivity. K tomu samozřejmě nestačí výbuchy a svištící projektily, protože potřebujete hrdiny. Postavy, na nichž vám záleží. K jejich představení slouží čtveřice nových trailerů.

První na ráně je muž, jehož očima budete válku sledovat. Ronald „Red“ Daniels je devatenáctiletý kluk, který se k armádě přidal pouhé dva měsíce před vyloděním v Normandii. Vynikající načasování, pokud chcete zemřít na pláži daleko od domova, ovšem tenhle osud Reda určitě nepotká. Zaprvé, protože je to hlavní hrdina. Zadruhé, protože ho od dětství učil střílet jeho starší brácha, a vlci nebo Němci, to už v podstatě vyjde nastejno.

Rozhodně ale nevylučuju jeho smrt na konci poslední mise, protože když vám vaše drahá polovička napíše, že je těhotná, moc dobře víte, že vám nad hlavou visí scenáristický Damoklův meč. Není lepšího způsobu, jak z publika vyždímat nějakou tu slzičku, než udělat z virtuálního mimina polovičního sirotka. Přece jen doufám, že příběh nebude zas tak předvídatelný.

zdroj: Archiv

Redovým nejlepším kamarádem je Robert Zussman, což je chlápek obdařený „duchem válečníka“.  Vždycky se na něj můžete spolehnout, když jde do tuhého. A snad to platí i naopak, protože Zussman se jakožto Žid může dostat do nehezkých problémů, pokud ho někdy polapí Němci. Riskuje tak možná ještě víc, než ostatní spojenečtí vojáci bojující na západní frontě.

zdroj: Archiv

A pak tu máme velení. Seržant William Pierson je veterán bitev v severní Africe a v armádě slouží už od roku 1926, kdy mu bylo 16 let – nechal se totiž naverbovat pod falešnou identitou. Je to voják každým coulem, typický drsný seržant z každého druhého válečného filmu. A tak trochu psychopat, jehož určitě nechcete naštvat, protože jinak dostanete jednu do nosu. S trochou štěstí pěst, s trochou smůly kulku.

zdroj: Archiv

Poručík Joseph Turner působí poněkud klidnějším, rezervovanějším dojmem, což ovšem neznamená, že nejde o inspirativní osobnost. Naopak, jeho papíry nám prozrazují, že je to „rozený vůdce“, zatímco ve videu se jednoznačně přesvědčíte o tom, že Turner je hotová studnice epicky znějících citátů ideálních pro trailerové využití. Co byste taky čekali od absolventa prestižní akademie West Point?

zdroj: Archiv

Call of Duty: WWII vychází 3. listopadu na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Nejnovější články