Čtyřminutovka z hraní The Surge připomíná techno verzi Lords of the Fallen
zdroj: tisková zpráva

Čtyřminutovka z hraní The Surge připomíná techno verzi Lords of the Fallen

14. 12. 2016 11:45 | Video | autor: Aleš Smutný |

Je třeba vymyslet definici žánru, abychom nemuseli pořád psát „hra jako Dark Souls“. Bude jich totiž víc a víc, což dokazuje i nové video z hraní The Surge od týmu Deck13, který stál i za fantasy Lords of the Fallen.  Takže zkusme, jak se ujme škatulka „taktické akční RPG,“ protože The Surge vypadá přesně jako Dark…taktické akční RPG, jen zasazené do sci-fi kabátku.

Takže vše záleží na načasování, správně provedených protiútocích a blokování, plus dlouhých soubojích s bossy. A samozřejmě nevyhnutelné smrti, byť té tu snad zase tolik nebude. Je vidět, že pojetí hry bude trochu více akční a méně hardcore, ale jak je z něj vidět, pořád bude váš život viset na vlásku.

Otázkou ale je, zda bude estetika robotů a bojových obleků stejně lákavá, jako tradiční meče, sekery, zbroje apod. Prostě celkem lehce intuitivně pochopitelná variace na středověk. Vizuálně totiž sice The Surge nezaostává, ale nezdá se být tak lákavá a tajemná. A souboj s mihotající se hroudou něčeho černého je prostě nemá, alespoň pro mne, stejný náboj, jako střet se spektrou nebo pavoučím monstrem s dětskými hlavami místo očí. Ale uvidíme, hra vyjde v příštím roce na PC, PS4 a Xbox One. 

zdroj: Archiv

Nejnovější články